Tüntetést szervez a Momentum az orosz-ukrán háború kitörésének második évfordulójára

A demonstráció Budapesten a Városháza előtti téren kezdődik, a résztvevők innen vonulnak át az orosz nagykövetséghez.

Tüntetést szervez a Momentum az orosz-ukrán háború kitörésének második évfordulójára. A párt közleményében azt írta, "Putyin terrorista állama nemcsak a fronton folytat harcot, hanem folyamatosan gyilkos tűz alatt tartja Ukrajna lakosságát, lakott településeit, infrastruktúráját."

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Hozzátették, Magyarországon a kormányzati propaganda két éve elhazudja a szabadságáért és függetlenségéért küzdő Ukrajna és kisebbségei, így a kárpátaljai magyarság szenvedését. Elhallgatják a népirtást, azt is, hogy Oroszország nem hajlandó visszaengedni a hazájukba a családjuktól elszakított, elhurcolt ukrán gyermeke ezreit.

"Egy évvel ezelőtt, a világ számos nagyvárosához hasonlóan – minden korábbinál határozottabban – hazánk fővárosában is kiálltunk ukrán barátainkkal közösen az orosz háborús agresszióval szemben. Ukránok és magyarok együtt vonultunk Budapest utcáin és demonstráltuk az orosz nagykövetség fővárosi épülete előtt" - írták.

A demonstrációt február 24-én, szombaton 15 órától tartják a Városháza előtti téren, a tervek szerint innen vonulnak át a résztvevők az orosz nagykövetség elé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet