Gyertya okozott tüzet a kilencediken Szombathelyen

Felhalmozott szemét kaphatott lángra egy gyertyától, mivel a lakásban nem volt áram.

A késő délutáni órákban kigyulladt egy 9. emeleti lakás Szombathelyen, a Kodály Zoltán utcában. A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol felszólították a házban lakókat, hogy biztonságuk érdekében hagyják el otthonaikat.

A Nyugat.hu információi szerint egy fiatalember lakott a lakásban, ahol nem volt áram, feltételezhető, hogy egy égve felejtett gyertyától lobbant be a lakásban felhalmozott szemét. Az időközben hazaérő férfit rendőrautóba ültették és elvitték kihallgatásra. (Első híradásunkban a lakók által elmondottak alapján még azt írtuk, önkormányzati bérlakásról volt szó, de időközben kiderült, hogy nem az volt. A tévedésért elnézést kérünk!))

A lakásban élő fiatalembert elvitték a rendőrök
A lakásban élő fiatalembert elvitték a rendőrök
Tánczos Mihály

Az egyik házban élő családtól megtudtuk, hogy a fiatalembert viszonylag ritkán látták. Nevelőintézetből került a tízemeletesbe, hatalmas esélyt kapva ezzel az elinduláshoz, ő azonban nem igazán akart ezzel élni. A lakásban azért nem volt áram, mert kikapcsolták, de például az ajtajában sem volt zár. Időnként kétes alakok is felbukkantak a lakás környékén, ami zavarta a lakókat. A fiatalember gyertyákkal világított és a lakásában sok lomot is felhalmozott. Mivel elektromos zárlat nem lehetett, így feltehetőleg egy gyertya gyújtotta fel a szemetet. Egy szoba kiégett, több lakás beázott és a hő miatt feltételezhetőleg a tizedik emeleti lakás is megrongálódott.

Tűz a kilencediken gyertya miatt, Szombathelyen
Galéria a helyszínről
Tánczos Mihály

A tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, a lakók 19 óra előtt visszamehettek a lakásaikba.

Tűz a kilencediken gyertya miatt, Szombathelyen
Ijedt házikedvenc gazdájával a ház előtt
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló