Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tűz az elektromos-hulladék lerakóban, Szombathelyen - videóval

Szinte az egész városból látszott a füstje a Creato szombathelyi telephelyén keletkezett tűznek. Megsemmisítésre váró elektromos eszközök műanyag hulladéka égett.

Tűz ütött ki néhány perccel 10 óra előtt a Creato Szombathelyi telephelyén. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy megfékezzék a nagy műanyag hulladékkupacon tomboló lángokat. A sűrű, fekete füst szinte az egész városból látszott, de a tévhittel szemben a tűzoltók nem csak azért viseltek légzőkészüléket, mert nagy füst volt, hanem az égő műanyagból felszabaduló veszélyes gázok ellen is.

Tűz az elektronikai hulladékokat feldolgozó cég telephelyén
Tűz az elektronikai hulladékokat feldolgozó cég telephelyén
Horváth Balázs

A lánglovagok nem csak magukat védték, a közeli telepről érkező munkagép-kezelőre is légzőkészüléket adtak és mint az videónkban is látszik, rendszeresen ellenőrizték, minden rendben van-e a munkással. A lángokat háromnegyed óra alatt sikerült megfékezni, az izzó törmeléket pedig külön helyre hordta a Zeppelin markoló, ahol lerakáskor már azonnal a tűzoltók sugara fogadta a megbolygatott elektronikai eszköz hulladékot.

Személyi sérülés nem történt, a lángok nem terjedtek át a közeli épületekre. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

További képek a tűzről
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló