Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kiégett a szombathelyi kaszinó, le kell bontani az épületet

Fotókkal és sok videóval a mai kaszinótűzről.

18:30

Le kell bontani az épületet - mondta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek. A tűz átterjedt a födémszerkezetre is, az egyébként is omladozó Brenner-villa épületét már nem lehet megmenteni.


15:30

Elővettünk egy fiókban porosodó felvételt. 2015. decemberében videón megörökítettük a Brenner villát belülről. Most a felső szintet mutatjuk meg. Azt, ami ma kiégett. Négy hónapja már szétvert bútorokkal, díszítőelemekkel, összetört játékasztalokkal, nyitott ablakokkal árválkodott az épület.

A hajléktalanok és drogosok által becipelt matracok körül székletnyom, rengeteg lom és még több csikk hevert, amit akkor megörökítettünk. A teljesen megsemmisült felső szinttel kapcsolatban érdekességeket is elrejtettünk a videóban.


15:20

Olvasónk küldte az alábbi videót, ezen a nagy füst látszik.


14:25

Olvasónk fotója a tűzről
Szabó Milán

14:15

Az épületekhez vezető utcák most is le vannak zárva - jeleni kollégánk a helyszínről. A Hunyadi útról nem lehet a park felé kanyarodni ezen a szakaszon, a Kanizsai Dorottya gimnázium előtti sarkon is zárva van a park mellett vezető délre út, a Rákóczi útról sem szabad a park irányába kanyarodni.

13:55

Egy szociális munkás mesélte kollégánknak:

Van egy fiatal cigány srác, az vert ott tanyát, az utcai szolgálat mindig ellenőrzi azt a házat és el lettek kergetve a fiatal srácok akik a hajlesz gyerekkel lógnak. Sokszor voltam az utcai szolgálattal a házban, tele volt papírokkal, régi dokumentumokkal, számlákkal, papírtömbökkel, nem csoda hogy felgyulladt. A falon kárpit volt, alatta ragasztó, ami gyúlékony.

13:40

Videóösszefoglalónk a tűzesetről

13:30

Olvasónk, Leyrer Gergő videója a belvárosból

13:24

Így dolgoznak az emelőkosaras járművel

12:55

Lángok mar nincsenek, de a gerendák izzanak.

A tűzoltók folyamatosan bontják le a cserepeket a tetőről, mert valószínű, hogy a gerendák mar nem tudnak ekkora súlyt tartani es beomlik az egész. Illetve így a még mindig izzó gerendákhoz is hozzáférnek.

12:50

Helyszíni mobilos videófelvétel

12:41

Még mindig ég a kaszinó épülete. Kollégánk jelentése szerint teljesen le fog égni, a tetőtér biztosan.


12:32

Jó hír! Nem találtak senkit a romok között a tűzoltók. A tűz okát vizsgálják, egyelőre a gyújtogatás sem zárható ki.


12:20

Ezekben a percekben tudtak behatolni a tűzoltók feltérképezni a felső szintet, hogy van -e benn ember. Nyomozók is érkeztek a helyszínre, most mindenki arra vár, van-e sértült, vagy áldozat.

Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

A szerdai közgyűlésen egyébként szóba került már, hogy szükséges lenne valamit kezdeni az épülettel. Magántulajdonban van, de évek óta üres, hajléktalanok költöztek be. Borzasztó állapotban van. Most már főleg.


Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

11:58

A katasztrófavédelem közleménye:

Egy használaton kívüli épület teteje ég Szombathelyen

A sűrű füst miatt a városközpontban a Vak Bottyán utca környékét lezárták.

Egy elhagyatott épület mintegy ötven négyzetméteres teteje kapott lángra Szombathelyen, a Vak Bottyán utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói perceken belül kiérkeztek és két sugárral megkezdték az oltást. Az elsődleges adatok szerint az épületben nem tartózkodott senki. Az épület környékét a sűrű füst miatt lezárták, a forgalmat leállították, az épület közelében parkoló kocsik kijutásához segítséget kell nyújtani. A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával már öt sugárral oltják a tüzet.


11:46

Az évek óta üresen álló kaszinóban hónapok óta hajléktalanok vertek tanyát, a belső részét szétverték. A látottak alapján a tetőrész megsemmisült, a tűzoltók nagy erőkkel oltják a lángokat és védik a közelben parkoló járműveket.

Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

Kivonultak a mentők is, személyi sérülésről egyelőre nincs információnk. A rendőrség lezárta a környéket, a helyszínen tartózkodik a Erdélyi Krisztián, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

Tűz ütött ki az egykori szombathelyi kaszinóban
További helyszíni képeinkért kattintson!
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra