Raktárépület égett Szombathelyen - videóval és légifotókkal

A Latex volt raktárépületében több tonna lyukkártya, kötözőanyag és hulladék égett, a tűzoltók nagy erőkkel oltották a tüzet. A füstöt harminc kilométerről is látni lehetett. Légifotókkal, videóval frissítve.

Frissítés 18:15

A tűzoltók eloltották a raktárépületben keletkezett tüzet és levonultak a helyszínről. Szombathely, Körmend és Sárvár 32 tűzoltója öt fecskendővel, három vízszállítóval és egy teherautóval támogatva küzdött a lángokkal. A tűz keletkezésének okát tűzvizsgáló próbálja kideríteni. Mint megtudtuk "nagy a valószínűsége az emberi közreműködésnek". Elképzelhető, hogy játszó gyerekek, hajléktalanok, vagy kábelégető fémtolvajok okozták a tüzet, esetleg az épületben felhalmozott hulladék minimalizálása sem elhanyagolható. A balesetveszélyes területre könnyen lehetett bejutni, ezt használták ki az épületben tanyát verő hajléktalanok is.

Korábban írtuk

Kigyulladt és jelenleg is ég Szombathelyen a Latex-gyár raktárépülete az Írottkő utcában. Az épületben több tonna lyukkártya, kötözőanyag és hulladék ég. Úgy tudjuk, a raktárépület egy ideje elhagyatott, hajléktalanok használják. A kérdés egyelőre nem az, vajon felgyújtották-e az épületet, inkább arra kell választ találni, ki gyújtotta fel?

Tűz a Latex bontásra váró raktárépületében
Három város tűzoltói küzdenek a lángokkal - nagy képgaléria
Tánczos Mihály

A tűzoltók sokáig nem tudtak behatolni a bontás előtt álló épületbe, habbal terítették a behatolási pontok környékét. A raktárépület a hajléktalanok egyik fő bázisának számított. Információnk szerint a közelmúltban a rendőrség "razziázott" az épületben. A negyedik emeleten volt a hajléktalanok fő szállása és akkor a tetőre menekültek a rendőrök elől a raktárépület illegális lakói. Információink szerint az épületben most senki nem tartózkodott. A tűzoltók hőkamerával hatoltak be az épületbe, így kerestek embereket a sűrű fekete füstben. A szombathelyi tűz füstjét Zala megyében is látni lehetett.

Helyszínen készült videónk

A füst beborította a Derkovits lakótelep egy részét. A helyszínen láttuk a katasztrófavédelem autóját is, a füstben azonban nem mutattak ki olyan veszélyes anyagot, ami indokolttá tette volna a közelben lakók kiköltöztetését. A rendőrség az oltás zavartalanságának biztosítására lezárta a környező utcákat az autósok elől. Az oltást sokan nézik a kerítés mellől.

A szombathelyi, sárvári és körmendi tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a közelmúlt legnagyobb szombathelyi tüzével.

Az AirGuard felderítőrepülőgépe is a magasba emelkedett. A piros gépről készült képekből láthatnak ízelítőt Olvasóink a második galériánkban.

A Latex raktártűz a magasból - az AirGuard Hungary felvételei
A Latex raktártűz a magasból - az AirGuard Hungary felvételei
AirGuard Hungary
Aki kíváncsi rá, hogyan néz ki egy ilyen raktártűz a magasból, annak ajánljuk a következő videót is.
Latex-tűz a magasból szemlélve - Az AirGuard felvétele

Több olvasónk is megörökítette a az épületből kicsapó lángokat. Gombás Endre a cikkünkben is említett kíváncsiskodókat is megörökítette.

Olvasónk, Gombás Endre felvétele a szombathelyi  Latex-tűzről
Olvasónk, Gombás Endre felvétele a szombathelyi Latex-tűzről
Olvasói képek - Gombás Endre
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Robbanás – Megsemmisült a körmendi sajtgyár! (kép+videó)

Kisebb robbanás rázta meg péntek délután a körmendi World Protein sajtgyárát. A gyár teljesen leégett.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló