Kigyulladt a nikecellgyár Veszprémben

Egy száz méter hosszú, 20 méter széles üzemcsarnok teteje kapott lángra. A tető beszakadt, az épületben veszélyes anyagokat tároltak.

A tűz késő délután keletkezett, oka egyelőre nem ismert. A katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-t arról tájékoztatta, hogy személyi sérülésről nem tudnak, egyelőre a kitelepítést sem tervezik, de elrendelték a legmagasabb szintű, ötös riasztást. A műanyaggyártó-üzem a veszprémi ipari parkban van, viszonylag távol a belvárostól.

A több száz méter magas füstoszlop húsz kilométer távolságról is látható, a Balaton-partról is érkeztek bejelentések. Az MTI tudósítója szerint a környéket sűrű füst borítja, és kellemetlen szag terjeng. A tűzoltóság méri a levegőbe került füst, gázok, gőzök összetételét, de egyenlőre nincs határérték feletti mérgező anyag koncentráció.

Az MTI úgy tudja, elmerült, hogy lezárják a Veszprém és Csopak közti utat, ahol nagy a torlódás, rendőrök irányítják a forgalmat az ipari park előtti útszakaszon. Jelenleg legalább 15 tűzoltóautó, hat vízszállító és 50-60 tűzoltó igyekszik megfékezni a lángokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló