Másodszor is kikaptak a magyarok - Anglia lépett tovább

A magyar U-17-es válogatott gyenge játékkal, a párharcok döntő többségét elvesztve vereséget szenvedett a hasonló korú portugál nemzeti csapattól. A bombaerős kvartettből Anglia már most kijutott az EB-re.

A mérkőzés előtt már tudni lehetett: a portugál-magyar derbi nagy győztese csak a mieink lehetnek. Ugyanis Bükön Anglia 2–1-re legyőzte a szerbeket, így a Wilco van Buuren vezette válogatott előtt csak egy cél lebeghetett: megnyerni a hátralévő kétszer 80 percet. Nem hogy a győzelem nem jött össze, még gólt sem rúgott az U-17-es válogatott.

Jó kezdés, meg nem adott büntető

A találkozó legelején a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést. A harmadik percben Kalász húzott el a jobb oldalon: lövésszerű beadásánál hatalmasat védett a lisszaboni Sporting korosztályos hálóőre, Joao Figueiredo.

Alig telt el fél perc és az elől maradó középhátvéd, Otigba került helyzetbe, ám 9 méterről, éles szögből leadott lövése centikkel elkerülte a hosszú sarkot. Nem sokat kellett várni a válaszra: Filipe Barros löketénél Ambrusics védett nagyot.

Ezek után azonban leült a meccs: a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, úgy tűnt: a mieink nem érzik át, mekkora lehetőség van ebben a derbiben. Hiányzott nagyon a középpályáról a szervező Kovács István, a támadósorból pedig a két sárga lap miatt eltiltott Skriba Máté. Az elől lévők közül Ponczók Csaba inkább gátja volt a támadásnak, mint előrelendítője, Angyal Norbert pedig sokszor két-három védő között őrlődött.

Magyarország : Portugália
Magyarország : Portugália
Lovagi Milán

A félidő utolsó percében Rúben Pinto nagy lövésénél imádkozott a komplett magyar stáb: talán 20 centivel kerülte el a labda bal felső sarkot. A kirúgás után azonban Gyurján Bence kapott labdát, betört a 16-oson belülre, ahol Ricardo Ferreira felvágta: a kazah játékvezető nem látott szabálytalanságot.

Utólag mondhatjuk: a találkozót döntően befolyásoló hibát követett el a bíró.

Kiábrándító játék

A második félidő első negyedórájában eldönthette volna a meccset a portugál a csapat. A 49. percben középső védőink hibáját kihasználva Filipe Barrost hozták helyzetbe társai, aki 14 méterről a kifutó Ambrusics felett emelt a hálóba, 0–1. Öt perc múlva Rúben Pinto lépett ki ziccerben, de rosszul találta el a labdát, így az a magyar kapus ajándéka lett.

Sajnos a magyar válogatott játékán ez sem változtatott, az edzői stáb kívülről nem akart vagy nem tudott belenyúlni a meccsbe. Pedig ez volt az utolsó lehetősége a mieinknek, hogy ezt a közepesnek is csak jóindulatúan mondható luzitán csapatot begyűrje. A 4–2–3–1-es felálláson nem módosított Wilco van Buuren, a magyar csapat támadójáték impotensnek bizonyult.

Magyarország : Portugália
Magyarország : Portugália
Lovagi Milán

A vasi közönség folyamatosan bíztatta a mieinket, azonban ez sem hozta tűzbe a fehérmezeseket. Angyal teljesen eltűnt, Ponczóknak volt egy szabadrúgása, a csereként beállt Tóth szinte labdához sem ért.

A portugálok egyszerű játékára sem volt ellenszere a magyar csapatnak, melyből egyedül Gyurján Bence nyújtott - legalább - elfogadható teljesítményt.

Kétszer 0–1=kiesés

A vereség egyben azt is jelentette, hogy két kör után eldőlt a továbbjutás sorsa. Anglia lépett ki az Európa- Bajnokságra, ugyanis háromoroszlánosok a magyarok elleni mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerték a csoportot. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönt.)

Wilco van Buuren: Sokkal több volt ebben a találkozóban, nem érdemeltünk vereséget. Nagyon erős a négyes, nüánszok döntenek egy-egy szituációban. Ezt az is mutatja, hogy egy-egy góllal dőlnek el a meccsek. Szeretnénk szépen búcsúzni, így a cél, hogy legyőzzük az angolokat.

Álvaro Borges: Taktikusan, helyenként jól futballoztunk egy remekül felkészített csapat ellen. Megérdemelten győztünk, mert rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat a magyarokra.

A csoport állása:

1. Anglia: 2 2 0 0 3 – 1 6
2. Szerbia: 2 1 0 1 2 – 2 3
3. Portugália: 2 1 0 1 1 – 1 3
4. Magyarország: 2 0 0 2 0 – 2 0
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport