Úgy csalt ki pénzt egy ismeretlentől, hogy a lányának adta ki magát - elítélték

Pénzmosás miatt mondta ki bűnösnek a nőt a Szombathelyi Járásbíróság.

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen pénzmosás miatt 1 év - végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte egy nőt, továbbá 2.000.000 forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A bíróság közleményében azt írja, egy ismeretlen elkövető magát a sértett lányának kiadva jogtalan haszonszerzés végett 2020. október 13-án telefonon felhívta a Budapesten tartózkodó sértettet azzal, hogy balesetet okozott. Ezt követően az ismeretlen elkövető társa közölte a sértettel, hogy a balesetben vétlen félnek 3.500.000 forint kártérítést kell fizetni. A megtévesztett sértett aznap egy budapesti fiókban az ismeretlen elkövetők által megadott külföldi folyószámlára 3.800 eurót (1.305.010 forint) és 52.000 forint kezelési költséget fizetett be; a sértett által befizetett összeget egy angol városban felvették.

A megtévesztett sértett aznap egy bankfiókban további 2.000.000 forintot utalt el az ismeretlen elkövetők által megadott, egy magyar banknál, a vádlott részére vezetett folyószámlára. A vádlott 2020. október 16-án egy angol városban – tudva arról, hogy az büntetendő cselekmény elkövetéséből származik – a sértett által átutalt pénzösszeget felvette, ezen magatartásaival a 2.000.000 forint büntetendő cselekményből származó vagyont megszerezte.

Az ítélet jogerős.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló