Úgy tűnik megindult az újabb orosz offenzíva Ukrajna ellen

A második legnépesebb ukrán város, Harkiv felé tartanak az orosz erők.

Pénteki jelentések alapján felpöröghetett az orosz hadigépezet, hiszen Putyin csapatai Harkiv megyénél átlépték az ukrán határt, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé indultak - írta a portfolio.hu.

Ukrajna már számított egy ilyen offenzívára, mivel az elmúlt időszakban Oroszország egyre hevesebben ágyúzta Harkivot.

Eközben ukrán drónok a Kalugai területen csaptak le, egy olajfinomítóban tűz keletkezett. De, Moszkvától délre, a Brjanszki és a Belgorodi területen is lőttek le ukrán drónokat az orosz légvédelem alakulatai, legalábbis erről adtak ki közlést.

A brit hírszerzés jelentése szerint márciusról áprilisra Kelet-Ukrajnában jelentősen növekedett az orosz harci aktivitás, volt, ahol 200 százalékos volt a növekedés, például Csasziv Jarnál.

A csütörtöki Győzelem napi katonai parádé viszont szerényre sikerült Moszkvában, ahol Putyin megint Mihail Misusztyint javasolta miniszterelnöknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek