„Több mint felújítás” - Alapjaiban változott meg Szombathely egyik legnépszerűbb autómosója

A Zanati úti PAMO autómosó közel egy hónapig zárva volt, és most már azt is tudjuk, hogy miért.

„16 év után nyugdíjba ment a régi gépezet, időbe telt a lebontása és elszállítása, majd megérkeztek a szakemberek, és felszerelték az újat” – magyarázza a Pannon Autómosó Kft. ügyvezetője.

A helyszín Szombathely, azon belül a Zanati úti PAMO autómosó, amely most közel egy hónapnyi szünet után ismét kinyitott.

„Sokan hiányoltak bennünket, de meg kellett lépnünk ezt a fejlesztést, ami jóval több, mint felújítás, merthogy alapjaiban újult meg a szolgáltatásunk. Lecseréltünk mindent, ez gyakorlatilag egy új mosó”

– teszi hozzá az ügyvezető.

Gyakorlatilag ez egy új mosó
Mészáros D. Zsolt

A régi berendezés is szépen mosott, de az autómosó technológia nagyon gyorsan fejlődik, így az új generációjú gépek sokkal többet tudnak, mint a régiek – tudjuk meg.

Egyik látványos újdonság a szárítás,

amely nemcsak leköveti az autónk alakját, de a fej rá is tud fordulni a felületekre, például a szélvédőre vagy a hátsó ajtóra, így jóval hatékonyabbá válik.

Magát a mosást a viledához hasonló, speciális anyagból készült tisztítóhengerek végzik. Ezeknek az a különlegességük, hogy nem tapadnak meg rajtuk az apró szemcsék, miközben az autó minden pontját elérik.

Munkában a különleges tisztítóhengerek
Mészáros D. Zsolt

Az új berendezéshez új vegyszerek – kímélő samponok, viasz, hab stb. - is tartoznak, amelyek szintén sokat fejlődtek az elmúlt években.

A Zanati úti PAMO autómosót eddig is sokan azért szerették, mert gyors volt. Nos, a fejlesztés után még gyorsabb lett.

További jó hír, hogy a személyautókra vonatkozó árak változatlanok maradtak: négy program közül lehet választani.

PAMO

A vállalkozások számára hasznos lehet az is, hogy folyosóban most 20 centiméterrel szélesebb járműveket (kisteherautók, furgonok stb.) tudnak fogadni, mint korábban. Számukra külön mosóprogram van.

Mészáros D. Zsolt

„Külföldön több mosóberendezést is megnéztünk működés közben, ez tűnt számunkra a legtökéletesebbnek. Nagyon jól teljesített a nyitást megelőző tesztnapokon is, és biztos vagyok benne, hogy az autósok is gyorsan megkedvelik majd” - zárta a bemutatót az ügyvezető.