Zöld lámpát adott a közgyűlés: uniós pénzből bölcsődét építenének az egykori szombathelyi strandon

Kapcsolódó információ: egyetlen stadionból 30 bölcsődét lehet építeni.

Amikor a város ebek harmincadján levő területeiről beszélünk, azonnal eszünkbe jut az orosz laktanya, a Megellán-gödör, a kaszinó és a Savaria Szálló, ellenben gyakran elfelejtjük megemlíteni a város talán legértékesebb parlagon heverő területét.

Ha a városvezetés (és tényleg mindegy, milyen színű) valóban az itt élők érdekeit szolgálná, a kórházzal szembeni területet már sok-sok évvel ezelőtt megnyitották volna a parkolni vágyók számára.

Ha már egyszer másra nem sikerült eddig használni.

Volt itt sok ötlet, az eladástól a járóbeteg-ellátáson át a magánorvosi rendelőkig, hogy aztán ne történjen semmi.

Pedig az évenkénti karácsonyfavásárnál valószínűleg több lehetőség van ebben a belváros közeli, hatalmas területben.

Most, ha minden igaz, bölcsőde épül majd egy egyik sarkában.

Ha minden igaz, itt épül majd a félmilliárdos bölcsőde
Józing Antal

A keddi rendkívüli közgyűlésen a képviselők ugyanis zöld utat adtak egy európai uniós pályázatnak, amelynek segítségével egy közel félmilliárdos (460 millió forint) bölcsőde épülne a Horváth Boldizsár körút és az Esterházy Antal utca találkozásánál.

A 48 férőhelyes épületben 4 csoportszoba, gyermekfürdők, öltözők, tálalókonyha, iroda és szociális helyiségek, raktárhelyiségek lennének, teraszokkal és játszóudvarral.

A közgyűlés elé került szakmai anyagból kiderül, hogy míg 2007-ben 380 bölcsődei férőhely volt városban, addig mára ez a szám 552-re nőtt a város 7 bölcsődéjében és 2 minibölcsődéjében.

A pusztulásnak indult városi strand ezen sarkában áll majd az új épület
Józing Antal

Még így is volt olyan év (2010), amikor a jelentkezők 40 százalékát (!) kellett visszautasítani.

Most valamivel jobb a helyzet, de még így is vannak várólisták.

Az új bölcsőde 2022-re épülne fel, és elvileg teljesen megoldaná a város bölcsődeproblémáit.

Egy stadion árából egyébként kb. 30 bölcsődét lehet építeni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet