Új, sárga mentőautó állt szolgálatba Szombathelyen

Tegnap adták át ünnepélyes keretek között Szombathely új, citromsárga mentőautóját. Kívül-belül megmutatjuk fotókon és videón.

Szombathely is kapott az új, feltűnő színű, citromsárga mentőautókból. Szombattól már bárhol feltűnhet a vasi megyeszékhely környékén, ahol szükség lehet rá. Azon túl, hogy jól látható, a hallhatóságára sem lehet panasz, a szirénája csaknem lefújta munkatársunk haját.

Új mentőautót adtak át Szombathelyen
Új mentőautót adtak át Szombathelyen
Bonyhádi Zoltán

A péntek délutáni ünnepélyes átadáson dr. Lórántffy Mária beszélt arról, miért is fontos ez a jármű, amit már tavaly óta vártak. Az Országos Mentőszolgálat által vásárolt 37 darab C-típusú rohamkocsiból egy került most Vas megyébe. (A közelben Sopron kap még egy ilyen járművet a közeljövőben.) Az OMSZ járműparkja meglehetősen elöregedett és a törvény alapján a Nyugat-Dunántúlon 14 darab 13 évnél idősebb járművet kellett parkolópályára állítani. (Így már nem láttuk a garázsban a közel 800 ezer kilométert futott, eredeti motorral szerelt Toyota mentőautót sem.)

Az új mentőautó kívül belül és az eszközöket adományozó vállalkozó véleménye

A mentőjármű-beszerzés első állomása 850 millió forintba került.A gépkocsipark frissítésének következő lépésében, még az idén tavasszal 23 darab B-típusú mentőjárművet vásárol az OMSZ. Később egy 11,5 milliárdos frissítés következik, ennek csupán egy részéből vásárolnak új járműveket, viszont jutnia kell belőle a meglévő járműpark karbantartására, illetve 22 új mentőállomás létrehozására, valamint a meglévők egy részének felújítására. Videónkban ezen adatok ismertetése mellett kívül-belül megmutatjuk a most Szombathelyre került új, Volkswagen típusú rohamkocsit.

Új mentőautót adtak át Szombathelyen
Új mentőautót adtak át Szombathelyen
Bonyhádi Zoltán

A mentőautó átadás mellett új, adományból vásárolt eszközöket is bemutatott Köcse Tamás vezető mentőtiszt. Az Év vasi embere, Galambos Tamás és testvére, a Galambos Trans és a Galambos Logistic ügyvezetői milliós nagyságrendű adománnyal járultak hozzá a szombathelyi mentőautók minél teljesebb felszereléséhez. Videónkban 6:20-tól sorolja fel Köcse Tamás az adományozott eszközöket és mutatja be, mi mire jó, míg Galambos Tamás 19:00-tól beszél arról a nyugat.hu-nak, mi késztette testvérével együtt erre az adakozásra. Érdemes meghallgatni.

Új mentőautót adtak át Szombathelyen
Új mentőautót adtak át Szombathelyen
Bonyhádi Zoltán

Az új mentő első utcai "köre" videónk legelején és 21:34-nél látható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet