Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden

Háromezres lehet az aréna, folynak a tárgyalások.

Hétfőn reggel ülésezett a körmendi önkormányzat képviselő-testülete, ahol döntöttek egy új multifunkcionális sportcsarnok megépítésének kezdeményezéséről – írja a vasiforum.hu.

Bebes István, Körmend polgármestere a képviselő-testületi ülés után Facebook-oldalán számolt be a döntésről:

Bebes István
Józing Antal

„Új multifunkcionális sportcsarnok megépítését kezdeményezi az önkormányzat

Körmend Város Önkormányzata Képviselő-testülete a mai rendkívüli ülésén elfogadta azt az általam beterjesztett határozati javaslatot, melyben kezdeményezzük egy új multifunkcionális sportcsarnok építését. Magyarország Kormánya korábban 70 millió forintos támogatást nyújtott Körmend városának, hogy a mostani, Kossuth Lajos utcai sportcsarnok bővítésének lehetőségét megvizsgáljuk, illetve előkészítsük. Az előkészületi munkák során azonban olyan feladatok merültek fel, mely egyértelművé tette, hogy új úton kell elindulnunk, és egy teljesen új sportcsarnok megépítését kell kezdeményeznünk a Magyar Kormánynál. A mai döntéssel egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy egy új, minden igényt kielégítő multifunkcionális sportcsarnokkal gazdagodjon szeretett városunk, amely méltó otthona lehet majd a háromszoros magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes kosárlabda csapatunknak. Az előkészületek és a tárgyalások folynak, bízunk a kormány támogatásában! Egyúttal pedig köszönjük V. Németh Zsolt Képviselő Úrnak, hogy a kezdetektől fogva támogatja az elképzeléseinket és segíti a munkánkat! A részletekről és a fejleményekről folyamatos tájékoztatást fogunk adni a körmendi lakosoknak és minden érdeklődőnek.”

Ezután vetődött fel annak lehetősége, hogy új sportcsarnok létesítésében gondolkodjon a város, új, beépítetlen helyszínen. Csak nagy és közlekedésileg megközelíthető területek jöhettek szóba.

Körmendi sportcsarnok leendő helye
vasiforum.hu

Azonban nagyon kevés ilyen, nem mezőgazdasági besorolású, belterületi telek van Körmenden, ahol úgy lehetne egy nagy befogadóképességű létesítményt elhelyezni, amellyel a lakókörnyezetet sem zavarják.

Így merült fel a Shell benzinkút mögötti, a volt téglagyár helyén, egy 7 hektáros terület, mint lehetőség, ahol felépíthető az új multifunkcionális sportcsarnok.

Amit tudni lehet a tervezett multifunkcionális sportcsarnokról:

 • egy új, 3000 fő ülőhelyes befogadóképességű sportcsarnok tervezése és kivitelezése valósulhatna meg kormányzati beruházásban,
 • egyben rehabilitációt kapna az 1566/2 hrsz-ú ingatlan, amely olyan nagy telek, hogy ennek rehabilitációja túlmutat az önkormányzat keretein és lehetőségein,
 • új vérkeringést kaphatna Körmend északnyugati városrésze,
 • és ahol a lakosság nagyobb terhelése nélkül biztosítani lehetne a közlekedést és parkolást is.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra