32 új parkolóhely készült el a szombathelyi Derkovits-városrészen

A parkolókat péntek délelőttől lehet használni.

Horváth Soma (városüzemeltetésért is felelős) alpolgármester nyitotta meg jelképesen és gyakorlatilag is az új szombathelyi parkolókat péntek délelőtt.

Horváth Soma és az új parkolóhelyek
Bonyhádi Zoltán / Savaria Fórum

Összesen 32 darab parkolót alakítottak ki a Derkovits-városrészen: hatot a Szabó Miklós utcában, 14-et a Szűrcsapó 6. mellett, és 12 parkolóhelyet a Szűrcsapó 8-10. mellett.

Az új parkolóknál kiépítették a közvilágítást, valamint kialakították a be- és kivezető utakat, járdákat is. A parkoló és a játszótér közé egy korlátrendszer állítottak fel akadályként, de egy bokorsort és két fát is ültetnek ide a következő két hétben.

Új parkolók a Derkovitson
Bonyhádi Zoltán / Savaria Fórum

Horváth Soma elmondta, hogy a tervek szerint a környék padjait és lecserélik a közeljövőben. Utalt Nemény András polgármester szerdai bejelentésére Érkeznek az EU-s milliárdok, teljesen megújulnak Szombathely útjai April 17. 17:02 , miszerint hamarosan érkezik a korábban megígért 8,5 milliárd forintos EU-támogatás, amit utakra, hidakra, parkolókra, járdákra, kerékpárutakra költ majd a város.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet