Új úttal kötik össze a Jáki úti temetőt a Körmendi úttal

Összekötik a szombathelyi Ferenczy és a Szent Gellért utcákat a régi szeméttelepen át. Kisebb lehet a pláza-körforgalom terhelése.

Ha megnézzük, a Szent Gellért utca és a Körmendi út kereszteződésében lévő körforgalomból az Aldi parkoló felé vezető utat, látjuk, hogy Szent Gellért folytatása tart még egy darabig, aztán vége, kerítés zárja le az utat. Ezt az utat építik majd tovább, a régi szeméttelep területén át, a Jáki úti temető bejáratáig. Térképen is mutatjuk:

Ezzel még egy összeköttetése lesz a Körmendi és a Jáki utaknak, könnyebb lesz megközelíteni a temetőt a KISZ-lakótelepről, és a pláza előtti körforgalom terhelése is csökkenhet. Ráadásul a Park Center mögötti, jelenleg üres területet is hasznosítani lehet majd megfelelő rekultiválás után, hiszen itt szeméttelep működött.

Összeköthetik a Ferenczy utcát a Szent Gellért utcával
A Körmendi út felől itt megy majd tovább az utca
Bonyhádi Zoltán

Az építkezés azonban még arrébb van, most a tervezés és az engedélyezés indul meg, de csak akkor, ha a gazdasági és városstratégiai bizottság rábólint a 16,5 milliós költség finanszírozására.

Összeköthetik a Ferenczy utcát a Szent Gellért utcával
Itt lesz a másik vége, a temető előtti kereszteződésnél
Bonyhádi Zoltán

A bizottság saját hatáskörében dönt erről kedden délután, rendkívüli ülésen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet