Új vizsgálatok támasztják alá, hogy tényleg igazi lehet a torinói lepel

Meglepő eredménnyel zárult egy modern kutatás, de azt még mindig nem tudják bizonyítani, hogy valóban Jézust takarták-e le a lepellel.

Szakértők azt állítják, hogy olyan ember vérét találták meg a torinói leplen, akit halála előtt megkínoztak. Azt mondják, hogy a vászon, amibe a keresztények szerint Jézus testék csavarták halála után, olyan nanorészecskéket tartalmaz, amelyek egészséges emberek szervezetében nem találhatóak meg.

Az új felfedezés elég lehet ahhoz, hogy eloszlassák azt a mítoszt, miszerint a leplet valamikor a középkorban hamisították, a rajta látható arc, és test lenyomatát pedig csak ráfestették volna. Az egyik kutató, Elvio Carlino azt mondja, olyan férfi testét fedte a lepel, aki halála előtt sokat szenvedett.

Torinói Lepel
Christian Today

A padovai egyetem professzora, Giulio Fanti már arról számolt be, hogy a most felfedezett részecskéknek sajátos szerkezete, formája és eloszlása van. Ez a két részecske pedig az úgynevezett keratinin és ferritin, melyeket erőteljes trauma hatására kezd el termelni a szervezet.

Torinói lepel
Nyugat.hu

Elvio Carlino azt is megosztotta a tanulmányukban, ami a PlosOne nevű amerikai szaklapban jelent meg, hogy a tanulmány során az elektronmikroszkópos kutatások legújabb vívmányait használták fel, ezért nem talált rá eddig senki erre a két részecskére.

(via DailyMail )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet