Új vizsgálatok támasztják alá, hogy tényleg igazi lehet a torinói lepel

Meglepő eredménnyel zárult egy modern kutatás, de azt még mindig nem tudják bizonyítani, hogy valóban Jézust takarták-e le a lepellel.

Szakértők azt állítják, hogy olyan ember vérét találták meg a torinói leplen, akit halála előtt megkínoztak. Azt mondják, hogy a vászon, amibe a keresztények szerint Jézus testék csavarták halála után, olyan nanorészecskéket tartalmaz, amelyek egészséges emberek szervezetében nem találhatóak meg.

Az új felfedezés elég lehet ahhoz, hogy eloszlassák azt a mítoszt, miszerint a leplet valamikor a középkorban hamisították, a rajta látható arc, és test lenyomatát pedig csak ráfestették volna. Az egyik kutató, Elvio Carlino azt mondja, olyan férfi testét fedte a lepel, aki halála előtt sokat szenvedett.

Torinói Lepel
Christian Today

A padovai egyetem professzora, Giulio Fanti már arról számolt be, hogy a most felfedezett részecskéknek sajátos szerkezete, formája és eloszlása van. Ez a két részecske pedig az úgynevezett keratinin és ferritin, melyeket erőteljes trauma hatására kezd el termelni a szervezet.

Torinói lepel
Nyugat.hu

Elvio Carlino azt is megosztotta a tanulmányukban, ami a PlosOne nevű amerikai szaklapban jelent meg, hogy a tanulmány során az elektronmikroszkópos kutatások legújabb vívmányait használták fel, ezért nem talált rá eddig senki erre a két részecskére.

(via DailyMail)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet