Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb épületet vettek blokád alá az SZFE hallgatói

A Vas, és a Szentkirályi utcai épület után a Rákóczi téri épületet is elfoglalták a Színház-és Filmművészeti Egyetem tanulói. Ebben az épületben irodák nincsenek, osztálytermek viszont vannak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ATV Híradójának az egyik hallgató azt mondta: péntek este 6 óra előtt, mielőtt véget ért volna a munkaidő sokan felmentek a Rákóczi úti épületbe, a saját termeiket foglalni, minden teremben legalább két- három ember van, ott töltötték az éjszakát, dolgoztak, zenéltek, próbáltak, és sokat beszélgettek, majd pedig ott aludtak.

Erdős Lili azt mondta az újabb foglalásra azért volt szükség, mert azt érezték, veszélyben van az oktatás az által, hogy meghirdették az őszi szünetet.

Nem tudták, hogy ha hazamennek mi lett volna visszaérkezésük utána a tanítással. Úgy gondolták, úgy van esély arra, hogy folytathassák a tanulást, ha elfoglalják a termeket, és a kulcsok is náluk vannak. A hivatalos őszi szünet október 22-én kezdődik a Színművészetin, Erdős Lili azt mondta ez náluk nem egy klasszikus szünet, mert ők olyankor is dolgoznak, hozzátette szeretnének hazamenni, és szeretnének máshol is lenni, de még nem tudják mi lesz.

Azzal kapcsolatban is megkérdeztük a véleményét, mit szóltak ahhoz, hogy Szarka Gábor azt mondta azért is van szükség az őszi szünetre az egyetemen, hogy mindenki megnyugodjon egy kicsit, és beszélgessen a szüleivel. Erdős Lili szerint ez vicces, azt is elmondta, sokan dühösek, és ebből az energiából tudnak próbálni, és dolgozni, mint mondta azért is volt jó, hogy bent éjszakáztak, mert odamentek, és azt érzi, hogy dupla annyi energiája van.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés