Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen

Több éves szeméttől tisztítják meg a várost.

Szombathely tavaszi köztisztasági akciójával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Nemény András, Szombathely polgármestere és Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester.

Nemény András és Horváth Soma sajtótájékoztatója.
Mészáros D. Zsolt

A város vezetői elmondták, hogy a nagyon nehéz anyagi helyzet ellenére sikeresen el tudták indítani a várost megszépítő akciójukat. A polgármester szerint aki jól tud főzni, az kevés alapanyagból is képes fenséges fogást alkotni. Így tesznek most ők is, kevesebb anyagi ráfordítással alaposabban tisztítják meg a várost. Nemény András kifejtette, hogy nem csak a több éve felhalmozódott szemetet tüntetik el, hanem a csatornák kitisztítására is nagy gondot fordítanak.

Mészáros D. Zsolt

Horváth Somától megtudtuk, hogy amennyiben a jogszabályi keretek lehetővé teszik, közösségi tisztasági akciókat is rendeznek júniusban. Folytatni szeretnék az ősszel sikeresen elindított „Vigyázzunk együtt Szombathelyre” akciót, amelynek keretében szombathelyi áruházakkal együttműködve tovább szépítik a várost. Terveznek közösségi szemétszedést, valamint újra meghirdetik a „Fogadj örökbe egy parkot!” akciót is.

Mészáros D. Zsolt

A város vezetői hisznek abban, hogy a tisztaság érték. Úgy gondolják, hogy ha egy megtisztított várost adnak a szombathelyieknek, akkor ők is jobban fognak figyelni a közterek rendben tartására. Arra szeretnék buzdítani a város lakóit, hogy legyenek részesei megyeszékhelyünk megszépítésének - hangzott el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra