Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb részletek a brutális szombathelyi börtöngyilkosságról

Három rab válogatott módszerekkel kínozta halálra egyik társukat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt Meghalt egy 37 éves rab a szombathelyi börtönben, a bántalmazás sem kizárt 2017. May 15. 13:38 , tavaly májusban meghalt egy rab a szombathelyi börtönben.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Már akkor felmerült a gyanú, hogy társai kínozták halálra, de a részletekre csak idén szeptemberbe derült fény, mikor is elkészült az ügyész vádirata, és a Szombathelyi Törvényszék előkészítő ülést tartott Kínoztak és megöltek egy rabot a szombathelyi börtönben 2018. September 17. 13:41 .

Mivel ekkor egyik vádlott sem ismerte be a bűnösségét, ezért a bíróság november 5-án és 6-án kétnapos tárgyalást tartott B.Zs és két társa különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyben.

A szombathelyi börtön
Mészáros Zsolt

A Vas Megyei Főügyészség vádirata naturálisan részletezi a történteket.

Ezek szerint a három vádlott 2017 tavaszától elkezdte csicskáztatni, majd napi rendszerességgel bántalmazni és megalázni a velük egy zárkában lévő sértettet.

Így például a takarításhoz használt 5 literes műanyag vödröt az elsőrendű vádlott megtöltötte vízzel és a sértettet arra kényszerítette, hogy azt állva igya meg, közben bántalmazták majd csikket etettek vele.

A rendszeres bántalmazások és kínzások 2017. május 11-től még inkább eldurvultak, a vádlottak a sértettet kikötözték, száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták, ugráltak rajta, ököllel ütötték és rugdalták a bordáit, ájulásig fojtogatták.

Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és elölről kezdték a bántalmazást.

A sértett halálát megelőző megelőző egy-két napban az elsőrendű vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy megegye a felmosó cipőfűző vastagságú szálait.

Az ellenőrzések során a sértettet beküldték a mosdóba illetve a mosdó elé térdeltették, mert oda az őrök nem láthattak be.

Amikor a sértett a bántalmazások miatt vérzett, a szétnyílt sebet az elsőrendű vádlott egy öngyújtóval kiégette, a vért feltakarították a sértettel a véres törölközőt pedig az ablakon kidobták.

A szombathelyi börtön egyik mosdója
Mészáros Zsolt

2017. május 14-én reggeli ébredéskor a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög. A másodrendű vádlott kikiabált az őrnek, hogy baj van, és amíg az őr a zárkához ért megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit, azt fogják előadni, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. A nappalos szolgálatot ellátó ápoló a zárkába érve megkezdte a sértett sikertelen újra élesztését.

A sértett a vádlottak által térben és időben elhúzódó, az emberi méltóságot mélyen megalázó durva bántalmazások következtében rendkívül sok sérülést szenvedett el, sérüléseit a vádirat három oldalon keresztül sorolja. A sérülések nagy részét – a 2017. május 14. napján elhunyt – sértett az ezt megelőző 12-24 órán belül szenvedte el, ezen belül a halált eredményező sérüléseket, továbbá a durva, életveszélyes sérüléseket is.

A halált eredményező sérülések elszenvedését követően a néhai sértett életét az idejekorán érkező szakszerű, célszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg

– olvasható a Szombathelyi Törvényszék által kiadott közlemémnyben.

A szombathelyi börtön egyik zárkája
Mészáros Zsolt

A Vas Megyei Főügyészség az első és másodrendű vádlottakat folytatólagosan, társtettesként elkövetett kényszerítés bűntettével, társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, a harmadrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, és társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja.

A kétnapos tárgyaláson az első és másodrendű vádlottak nem tettek vallomást. A harmadrendű vádlott vallomást tett, azonban a bűnösségét egyik vádlott sem ismerte be továbbra sem.

Ezt követően a fogvatartott társak tanúkénti meghallgatására került sor.

A következő tárgyaláson a bíróság a bizonyítási eljárást a börtön alkalmazottainak valamint igazságügyi szakértőknek a meghallgatásával folytatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokkoló

Hirdetés