Újabb szankciók jönnek az oroszokra, Szijjártó hallgat

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta, további gazdasági terheket rónak Oroszországra, valamint az Oroszországon belüli és kívüli magánszemélyekre és entitásokra.

Az Európai Bizottság újabb szankciókat készül életbe léptetni Oroszország ellen az uniós külügyminiszterek döntése szerint - jelentette be Josep Borrell külügyi főképviselő New Yorkban, ahol valamennyi tagállam képviselője részt vesz az ENSZ éves közgyűlésén, írja a hvg.hu .

“Az ENSZ Alapokmányával és a nemzetközi joggal összhangban Ukrajna gyakorolja legitim jogát, hogy megvédje magát az orosz agresszióval szemben, hogy visszaszerezze teljes ellenőrzését területe felett, és joga van felszabadítani a megszállt területeket nemzetközileg elismert határain belül. Üdvözöljük az ukrán fegyveres erők bátorságát és sikereit a jelenlegi ellentámadás során. Továbbra is támogatjuk erőfeszítéseit katonai felszerelések biztosításával, amíg szükséges” - olvasható a közleményében.

Az újabb szankciós csomagot a jövő héten véglegesítik. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta, további gazdasági terheket rónak Oroszországra, valamint az Oroszországon belüli és kívüli magánszemélyekre és entitásokra, akik politikailag vagy gazdaságilag támogatják őket. Továbbá exportellenőrzést fognak javasolni a polgári technológia tekintetében, amint Oroszország átáll a teljes háborús gazdaságra”.

A szankciós döntésekhez egyhangúság szükséges, még, és egyelőre a magyar álláspont nem tisztázott, Szijjártó Péter, aki szintén New York-ban van, Kínával tárgyal, és arról nyilatkozott, hogy a magyar kormány az "egy Kína" kínai elvben hisz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek