Újévi napkoszorú ragyogott Szombathely felett

A kora tavaszias idő mellé gyönyörű légköroptikai jelenség is társult a vasi megyeszékhelyen.

Az ország nagy részén kora tavaszias idővel indult az év, csak az északkeleti országrészben maradt szürkébb, nyirkosabb az idő. Sokfelé sütött ki több órára a nap, de azért felhők is szűrték a napfényt. Ennek következtében a késő délelőtti, déli órákban Szombathely fölött gyönyörű napkoszorú is kialakult.

Napkoszorú
idokep.hu

A látványos légköroptikai jelenség kialakulása a felettünk lévő vékony rétegfelhőzetnek köszönhető, melyet nagyjából egyenletes vízcseppek alkotnak. A színes gyűrűk a vízcseppeken elhajló fény miatt jönnek létre. Lőrincz Edit pedig lencsevégre kapta ezt a gyönyörű légköroptikai jelenséget, amit az idokep.hu -nak küldött el.

Napkoszorú
idokep.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás