Újra hatósági áras lehetne a gáz egy MSZP-s javaslat szerint

A Nemény András szombathelyi polgármester vezette Baloldali Önkormányzati Közösség olyan módosító javaslatot nyújtott be a parlament elé, amivel újra bekerülhetnek az egyetemes szolgáltatási körbe a helyi önkormányzatok és intézményeik.

"Tisztelt Képviselő Úr! Nics más dolga, mint az igent gombot nyomnia a módosító javaslatra! Legyen bátor" - címezte Németh Imre szocialista önkormányzati képviselő közösségi oldalán a felszólítást Barcza Attilának, Sopron országgyűlési képviselőjének. Valószínűleg hasonló "javaslattal" él a Baloldali Önkormányzati Közösség többi tagja is, miután Nemény András elnök az összes parlamenti képviselőnek elküldte módosító javaslatukat és nyílt levélben kérte őket hogy biztosítsák az energiát ismét hatósági áron az önkormányzatoknak.

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja olyan javaslatot dolgozott ugyanis ki és nyújtott be a parlamentnek, amivel újra bekerülhetnek az egyetemes szolgáltatási körbe, vagyis az egyetemes szolgáltató ellátási, szerződéskötési kötelezettsége mellett, hatósági áron juthatnak újra energiához a helyi önkormányzatok és az általuk fenntartott intézmények.

Nemény András nyílt levele az országgyűlési képviselőkhöz.
Enyugat.hu

"Ha az Országgyűlés elfogadja a módosító javaslatot, 2022. december 1-jétől újra bekerülhetnek az egyetemes szolgáltatási körbe, vagyis az egyetemes szolgáltató ellátási, szerződéskötési kötelezettsége mellett, hatósági áron juthatnak újra energiához a helyi önkormányzatok és az általuk fenntartott intézmények, vagyis szociális otthonok, egészségügyi szakrendelők, óvodák, művelődési házak, könyvtárak, színházak, uszodák, múzeumok, - a kis- és középvállalkozások, a közhasznú civil szervezetek. Úgy véljük, hogy a lakossági szükségleteket messze meghaladó 12 forintos paksi, és 24 forintos mátrai erőművi árammal külön állami támogatási igény nélkül is, egy földgáz ellátásra vonatkozó ársapka meghatározásával pedig állami támogatás mellett, kiszámítható módon biztosítani lehet, hogy az emberek érdekeit szolgáló közszolgáltatások fenntarthatóak legyenek. Arra szólítjuk fel Önöket, hogy a szavazáskor országgyűlési esküjüknek megfelelően, a magyar nemzet javát szolgáló módon szavazzanak!" - áll a Baloldali Önkormányzati Közösség levelében.

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet