Újra Karikó Katalinra figyel a világ

Nagyon komoly elismerést kapott a magyar feltaláló.

Az Európai Szabadalmi Hivatal idén Karikó Katalin biokémikusnak adta a kontinens egyik legtekintélyesebb innovációs elismerését, az Európai Feltalálói díjat. A magyar kutató eddigi életművéért, főként a Covid-vakcinákban kulcsfontosságú mRNS-kutatásaiért kapta meg az elismerést.

Karikó – akinek nevéhez egyébként feltalálóként eddig több mint 25 megadott szabadalom köthető – az elmúlt két évben számtalan más kitüntetésben is részesült, az európai díj magyar megfelelőjét, a Jedlik Ányos-díjat már korábban átvette.

Címlapfotó: MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek