Újra lebukott az a korrupt kormánytisztviselő, akit tavaly már elítéltek vesztegetés miatt

Csapdát állítottak neki, belesétált.

Korrupciós bűncselekményt leplezett le a Nemzeti Védelmi Szolgálat: kormánytisztviselő bukott meg a megbízhatósági vizsgálaton - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn az MTI-vel. Tehát csapdát állítottak neki, amibe belesétált.

Azt írták, a nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a bíróság azonban elegendőnek látta az enyhébb kényszerintézkedés, a bűnügyi felügyelet elrendelését. A végzés ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat - ügyészi jóváhagyás után - fiktív iratokat használt fel és közigazgatási eljárást indított.

A gyanú szerint a kormánytisztviselő felvette a kapcsolatot a közigazgatási eljárással érintett cég nevében eljáró emberrel és találkozót egyeztetett vele. Tájékoztatta a cég képviselőjét - aki csak később fedte fel, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatásos tagja - arról, milyen valótlan tartalmú iratok benyújtásával lehet elérni a bírság minimalizálását. Pénzt is elfogadott.

A kormánytisztviselőnek két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet a büntetése.

A kormánytisztviselőt 2023 tavaszán ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt két év, négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, tehát a mostanit felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek