Újra van űrkutatási miniszteri biztosunk

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter újra kinevezte Ferencz Orsolyát.

Az új Orbán-kormányban is kinevezte Szijjártó Péter külügyminiszter űrkutatásért felelős miniszteri biztossá dr. Ferencz Orsolya Ildikót - derül ki a pénteken közzétett miniszteri utasításból. Ferencz Orsolya villamosmérnökként végzett, az ELTE tudományos főmunkatársa és a józsefvárosi önkormányzat fideszes képviselője; az előző parlamenti ciklusban, 2018 októberétől is betöltötte az űrkutatásért felelős miniszteri biztosi posztot.

A hazai űrkutatási tevékenységgel kapcsolatban a legutóbbi hírek a Hungarian to Orbit (Hunor) nemzeti űrhajós program elindulásáról és az űrhajósnak jelentkezők kiválasztásáról szóltak. Az első értékelést követően a több mint 240 jelentkezőből százan (86 férfi és 14 nő) jutottak tovább a következő fordulóba. Az alkalmassági felmérés eredménye alapján közel ötven pályázó kapott meghívást az Európai Űrügynökség hamburgi tesztközpontjába - közölték a múlt hónapban. A kormány már 2024-ben magyar űrhajóst küldene a világűrbe - írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek