Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Amerikai katonák érkeznek Ukrajna határaihoz

A Pentagon bejelentése szerint hadgyakorlatot tartanak, Kanada meg az oroszokkal gúnyolódik a Twitteren.

Az Egyesült Államok tankokat és katonákat vezényel a NATO keleti határaira, Lengyelországba és a balti államokba – jelentette be Vanessa Hillman alezredes, a Pentagon szóvivője Washingtonban.

Vadászgépek, tankok, katonák

A tervek szerint októberben a 1. lovassági (légi szállítású) hadosztály 1. dandárjának 600 katonáját vezénylik majd Lengyelországba és a balti államokba, hogy ott a 173. légi szállítású dandár ejtőernyőseit felváltva vegyenek rész kiképzési gyakorlatokon.

Amerikai részvétellel a NATO keleti határai mentén az elmúlt időben több hadgyakorlatot is tartottak az ukrajnai szakadárok orosz támogatása miatt nyugtalan szövetségesek megnyugtatása érdekében. Az Egyesült Államok emellett F-16-os vadászrepülőket vezényelt Lengyelországba és részt vesz a balti államok légterének biztosításában is – írja a Figyelő.

Az ukrán kormány csütörtökön azzal vádolta meg Ukrajna katonai segítséget kért a NATO-tól 2014. August 28. 14:55 Oroszországot, hogy katonái átlépték az ukrán határt, és közvetlenül támogatják a Kelet-Ukrajnában harcoló ukrán szakadárokat. Az állítólagos invázió miatt – Ukrajna mellett - Lettország és Litvánia is a NATO, az ENSZ és az EU segítségét kérte. A magyar külügyminisztérium közleményben reagált A magyar külügyminisztérium politikai úton rendezné az ukrán válságot 2014. August 28. 18:33 , azt írták, azt írták, bíznak abban, hogy politikai eszközökkel megoldható lesz az ukrán válság.

Ukrajna nem Oroszország

Eközben a kanadai NATO-delegáció egyértelműen kifejtette véleményét, hivatalos Twitter-csatornájukon egy térképet tettek közzé, miszerint Ukrajna nem Oroszország része. A térkép alá ezt írták: A földrajz néha nehéz. Íme egy kis segítség azoknak az orosz katonáknak, akik eltévednek és véletlenül belépnek Ukrajna területére.

A kanadai NATO-delegáció ezt a térképet készítette
Forrás: Twitter

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Ukrajna katonai segítséget kért a NATO-tól

Az ukrán államfő szerint orosz katonai invázió történt, Lettország háborúról beszél.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra