Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Beismerte bűnösségét a Sárváron autókat felgyújtó ukrán férfi

Három év letöltendőt kapott.

Előkészítő tárgyalást tartottak Szombathelyen annak az ukrán férfinak, H. Serhiinek az ügyében, aki 2020. december 17-én éjjel ittasan autókat gyújtott fel Sárváron. A Szombathelyi Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellene.

Távmeghallgatás keretében zajlott az előkészítő tárgyalás Szombathelyen. A három sértettből ketten jelentek meg a tárgyalóteremben. Azok, akiknek az autóját felgyújtotta az ukrán vendégmunkás.

TM/Nyugat.hu

A vádlott a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet bírói meghallgatójába érkezett. Dr. Csík Attila bíró szavait tolmács fordította.

A vádirat ismertetése után H. Serhii semmilyen észrevételt nem tett az abban foglaltakkal kapcsolatban. Az ügyészség 3 év letöltendő börtönbüntetést kért rá, valamint azt, hogy 6,5 évre utasítsák ki az országból.

TM/Nyugat.hu

A férfi azt mondta, hogy lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, de arra kérte a bírót, hogy enyhítsen az ítéleten, idős nagymamájára és édesanyjára tekintettel, akik egyedül élnek, nincs munkájuk és nélkülöznek. A férfinak kiskorú gyermeke is van, aki az édesanyjával él.

TM/Nyugat.hu

Az ukrán vendégmunkás egy évet dolgozott Magyarországon, kb. 200 ezer forintos havi fizetésért, amiből gyerektartást fizetett. Időközben összehozott egy ittas vezetést is, amiben a gyújtogatás után született elmarasztalás.

A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért azoktól, akiknek kárt okozott és azoktól is, akiket megrémített a tettével, majd megismételte a bíróhoz intézett kérését az enyhítésért.

TM/Nyugat.hu

A Szombathelyi Törvényszék közleménye

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen 1 rendbeli közveszélyokozás bűntettében,1 rendbeli garázdaság vétségében és 1 rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétségében mondta ki a letartóztatásban lévő ukrán vádlottat bűnösnek. Ezért őt halmazati büntetésül három év börtönbüntetésre és hat év Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

A vádlott 2020. december 17-én éjjel 1 óra körül Sárváron, a Fekete-híd utca 2. szám alatti autószerelő műhely előtt parkoló Ford Escort személygépkocsi ablakát -ittas állapotban- betörte, majd az általa korábban vásárolt motorlemosó folyadék segítségével azt felgyújtotta. A tűz továbbterjedésének reális veszélye nem állt fenn. A vádlott cselekményének következtében a jármű teljesen kiégett, így a rongálással 167.000 forint kárt okozott a sértettnek. A vádlott ezen erőszakos és kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban, így különösen a közeli benzinkúton és az utcán tartózkodókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

TM/Nyugat.hu

A vádlott ezt követően aznap 3 óra 50 percet megelőzően -pontosan meg nem határozható időpontban- Sárváron, a Petőfi u. 37. szám alatti társasház előtti parkolóban álló BMW személygépkocsi utas ablaki oldalát ittas állapotban betörte és a gépjárművet ismeretlen módon felgyújtotta. A BMW-ről a vádlott által okozott tűz átterjedt a mellette parkoló Opel Corsa jobb oldali burkolatára is, amely kizárólag a tűzoltási beavatkozásnak köszönhetően nem égett ki. A vádlott cselekményével a BMW tulajdonosának 790.000 forint, míg az Opelének 185.000 forint kárt okozott. A vádlott cselekménye folytán előre fel nem becsülhető vagyontárgyak, így a parkoló északi részén álló 11 db jelentős értéket képviselő személygépkocsi, közvetlen veszélybe kerültek.

Az ítélet jogerős.

TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló

Tovább az oldalra