Az ukránok szerint valamire nagyon készülnek az oroszok

Február végén lehet számítani rá.

Az oroszok egy nagy támadást készítenek elő, amit valószínűleg február 24-én indítanak el – mondta a BBC-nek Olekszij Reznyikov, ukrán védelmi miniszter.

Az időzítés nem véletlen: egy évvel ezelőtt ezen a napon lépték át az orosz csapatok az ukrán határt, azóta tart a két ország közötti háború, aminek egyelőre nem látni a végét.

Az ukránok arra alapozzák várakozásaikat, hogy tudomásuk szerint Oroszország mintegy félmillió embert mozgósított, akik bevetésre várnak a frontvonalnál.

Orosz rakétatámadás után Kramatorszk városában (Donyecki régió).
Twitter/Ukrán védelmi minisztérium

A félmilliós hadsereget egyelőre nem erősítették meg független források, de abban a nyugati katonai elemzők is egyetértenek, hogy az oroszok készülnek valamire, fokozták a háborúval kapcsolatos termelést, fegyvereket, lőszereket vásároltak. És ami a legfontosabb: nem úgy tűnik, mintha Oroszország feladta volna, hogy kiterjeszti hatalmát egész Ukrajnára.

Az utóbbi hetekben viszont csak lassú mozgások voltak a fronton, habár a Donbász régióból erősödő orosz nyomásról érkeztek hírek, miközben Bahmut városát bekerítették a támadók.

Az ukránok a tankok mellett harci repülőgépeket is szeretnének kapni a nyugati országoktól, és közben készülnek február 24-re.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló