Ungár: Ha tavaly ősszel nyertem volna Szombathelyen, ma nem lennék országgyűlési képviselő

Teljes abszurdumnak nevezte a többfordulós miniszterelnök-jelölti előválasztás kombinációját.

A Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorának volt vendége Ungár Péter, aki többek között beszélt az ellenzéki összefogásról, az előválasztásról és kompromisszumokról is.

Elismerte, hogy nagyon szkeptikus volt az előválasztással kapcsolatban és utólag is úgy látja, hogy az előválasztás rossz kompromisszumok összegyúrása volt, az egyfordulós képviselőjelölti és a többfordulós miniszterelnök-jelölti előválasztás kombinációját pedig teljes abszurdumnak nevezte – idézi az ATV.

Az LMP társelnöke úgy gondolja, ha tavaly ősszel ő nyerte volna meg az ellenzéki előválasztást Szombathelyen és nem Czeglédy Csaba, akkor ma valószínűleg nem lenne országgyűlési képviselő, mert áprilisban alulmaradt volna a fideszes Hende Csaba elleni küzdelemben.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a 2024-es önkormányzati választások előtt lesznek-e előválasztások, azt válaszolta, először azt kell eldöntenie az ellenzéknek, hogy együtt vagy külön indulnak.

„Ha az LMP egyik vezetőjeként arra gondolok, hogy nincs kerületi polgármesterünk, nincs főpolgármester-helyettesünk, nem vagyunk jelen a fővárosi közgyűlésben, ha csak a szervezeti szempontokat nézem, miért akarnék együtt indulni? Ennél csak jobb lehet” – mondta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet