Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ungár Péter helyre teszi a Fidesz „genderezését”

"Magyarul az az állítása a frakcióvezetőnek, hogy a buzik azért rosszak, mert be akarják buzítani a gyermekeket, akiket a kormánynak kell megvédenie."

Az LMP országgyűlési képviselője Facebook bejegyzést tett közzé a témáról, amit a Fidesz nem tud megunni. Íme.


Tegnap konferenciát tartott a kormánypárt és egy szervezete. A címe a konferenciának az volt, hogy „Stop Gender.” A konferencián felszólalt a Fidesz frakcióvezetője Kocsis Máté, előadása szerint „az LMBTQ-mozgalmat egy olyan gyorsan terjedő nemzetközi irányzatnak írta le, amely nagy erőket mozgat meg a család intézményének gyengítésére, a társadalom kohéziós erőinek lebontására, az evidenciák megkérdőjelezésére” .

A mozgalom képviselői szerinte „a legérzékenyebb korban lévő gyermekek gondolkodásának átformálását tűzték ki célul”. Azt is állította, hogy „vér szerinti örökösök szűkében ideológiai örökösöket igyekeznek nevelni az LMBTQ-mozgalom számára.”

Magyarul az az állítása a frakcióvezetőnek, hogy a buzik azért rosszak, mert be akarják buzítani a gyermekeket, akiket a kormánynak kell megvédenie. Az, hogy ehhez, hogyan a viszonyul a kormánypárt és a tágabb jobboldal azon része, akik élnek a szexuális felszabadításmozgalom és így a melegmozgalom által kivívott szabadságjogokkal, egy kérdés, felmerül, hogy ők is a gyermekekre veszélyesnek tartják-e a magyar buzikat, vagy a jogkiterjesztést elérő nemzetközi mozgalmat.

Értelemszerűen sok mindent lehet kritizálni, ami buzi identitáspolitikában ma a világban van. Én is ideggörcsöt kapok, hogy már szinte minden Netflix nagy HBO sorozatban vagy filmben vannak érzékenyítő karakterek, sokszor a történetre teljesen ráerőltetve, szerintem sem létezik ezer gender identitás, szerintem is létezik reprodukció és biológia és szerintem sem szabad semmi visszafordíthatatlan kezelést vagy műtétet kiskorúaknak engedni.

De azt nem lehet állítani, hogy a gyermekvédelmi népszavazásnak nevezett új kampány egy létező társadalmi probléma reagálna. Ez az egész le van mérve a Rogán-minisztériumban, egyszerűen arra szolgál, hogy konfliktust szítson.

Lehetne a szexuális politikáról, arról, hogy ennek milyen hatalmi és geopolitikai vonzatai vannak értelmes párbeszéd folytatni a konzervatívok és a szexuális felszabadításmozgalom hívei között. De ez nem az, ez uszítás, ez vulgárBagdyEmőkeizmus.

És még egy gondolat: a szexuális felszabadításmozgalom egy sikeres mozgalom volt, ami sok jót adott az embereknek. Ha nem így lett volna nem változtatta volna meg hazánkban is azt, ahogy az emberek élnek. Én maradok halás, hogy a történelem egyik legnagyobb személyes szabadságát adó korszakában élünk, és ez részben emiatt a mozgalom miatt van. Rengeteg hibájával és túlkapásával együtt.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet