Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Uniós-szintű tesztelési, oltási program jöhet

Csütörtökön már tárgyalják a javaslatot.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel rendkívüli csúcstalálkozóra hívta az uniós tagállamok vezetőit, hogy közösen lépjenek fel a járványkezelésében. Tárgyalják a tesztelés összehangolását, valamint az EU-s vakcinaprogram jövőbeni lebonyolítását.

A fertőzöttek száma jóval meghaladja a hatmillió főt az EU-ban, hozzávéve az Egyesült Királyság, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc számait is a Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint. A betegség áldozatainak száma már 210 ezer fölött jár a régióban - írja a Szabadeurópa.hu, amely kitér rá, hogy Charles Michel szerint csak összehangolt erőfeszítéssel lehet hatékonyan fellépni a vírus ellen, másként megismétlődik az, ami tavasszal történt, hogy a nem egyeztetett lépések miatt végül minden tagország rosszabbul járt.

A politikus csütörtökre rendkívüli csúcstalálkozóra hívta a járvány miatt a tagállamok vezetőit. Az elnök szerint a tagországoknak fel kell készülniük a logisztikai kihívásokra is, amelyek hátráltathatják a vírus elleni védőoltás elosztását, ha majd elkészül a vakcina, ennek időpontját Michel a jövő év elejére teszi. Valamint kezdeményezi azt is, hogy ahogy az áruk mozgásánál megegyeztek a tagállamok a közös sztenderdekben, úgy hangolják össze az új koronavírustesztek és a kontaktkövetési rendszerek engedélyezését, hogy meg tudják állítani a járvány terjedését. -írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés