Már hétfőtől bezár a szombathelyi uszoda nagyobbik része

A közgyűlési anyagban a jövő évre szerepelt korlátozás.

"Kedves Vendégeink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VASIVÍZ ZRt., mint üzemeltető a SZMJV Önkormányzat, mint tulajdonos tudomásulvételével az energiaköltségek csökkentése érdekében 2022. október 3. napjától a Fedett Uszodát csökkentett alapterületen csak a 33 méteres medencét magában foglaló épületrészét fogja üzemeltetni. A főépületben található régi 50 méteres és egyéb medencék az idei évben nem lesznek látogathatóak" - írta Facebook-posztjában a Szombathelyi Uszoda És Termálfürdő.

A tegnapi városi közgyűlésre készült anyagban még az szerepelt, hogy a 2023-as évben legfeljebb kizárólag az új, 33 méteres medence működtetéséhez tud támogatást adni az önkormányzat, de azt is csak a költségvetési lehetőségei függvényében. És ez alapján írtuk mi is Nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, több városi épületet is bezárnak a télre 2022. September 22. 15:40 , hogy jövőre az uszoda régi épületrésze bezár, csak az új épületrész az új 33 méteres medencével lesz nyitva.

Az uszoda teljes 2023-as veszteségét korábban 1,1 milliárd forintra becsülte a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, ez akkor jelentkezett volna, ha továbbra is teljes kapacitással működik a létesítmény. Az adatok szerint ennek kétharmad része a régi uszodarészben keletkezett volna, az új épületszárnyra és a 33 méteres medencére ennek egyharmada, azaz mintegy 350 millió forint jut. vagyis 350 millióval nő az uszoda költsége jövőre akkor is, ha csak a kisebb medence van nyitva.

Az uszoda bejelentése alapján így már hétfőtől, azaz október 3-tól zárva lesz régi épületrész és a nagymedence, és csak a 33 méteres medence lesz nyitva.

Csendben jegyezzük meg, hogy ha az önkormányzatnak jövőre gondot jelent a 350 milliós pluszköltség kifizetése, akkor elképzelhető, hogy a kismedence sem marad sokáig nyitva. Valószínű, hogy a korábbi bezárással tartalékolni akarnak jövőre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet