Már hétfőtől bezár a szombathelyi uszoda nagyobbik része

A közgyűlési anyagban a jövő évre szerepelt korlátozás.

"Kedves Vendégeink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a VASIVÍZ ZRt., mint üzemeltető a SZMJV Önkormányzat, mint tulajdonos tudomásulvételével az energiaköltségek csökkentése érdekében 2022. október 3. napjától a Fedett Uszodát csökkentett alapterületen csak a 33 méteres medencét magában foglaló épületrészét fogja üzemeltetni. A főépületben található régi 50 méteres és egyéb medencék az idei évben nem lesznek látogathatóak" - írta Facebook-posztjában a Szombathelyi Uszoda És Termálfürdő.

A tegnapi városi közgyűlésre készült anyagban még az szerepelt, hogy a 2023-as évben legfeljebb kizárólag az új, 33 méteres medence működtetéséhez tud támogatást adni az önkormányzat, de azt is csak a költségvetési lehetőségei függvényében. És ez alapján írtuk mi is Nem lesz adventi díszkivilágítás Szombathelyen, több városi épületet is bezárnak a télre 2022. September 22. 15:40 , hogy jövőre az uszoda régi épületrésze bezár, csak az új épületrész az új 33 méteres medencével lesz nyitva.

Az uszoda teljes 2023-as veszteségét korábban 1,1 milliárd forintra becsülte a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, ez akkor jelentkezett volna, ha továbbra is teljes kapacitással működik a létesítmény. Az adatok szerint ennek kétharmad része a régi uszodarészben keletkezett volna, az új épületszárnyra és a 33 méteres medencére ennek egyharmada, azaz mintegy 350 millió forint jut. vagyis 350 millióval nő az uszoda költsége jövőre akkor is, ha csak a kisebb medence van nyitva.

Az uszoda bejelentése alapján így már hétfőtől, azaz október 3-tól zárva lesz régi épületrész és a nagymedence, és csak a 33 méteres medence lesz nyitva.

Csendben jegyezzük meg, hogy ha az önkormányzatnak jövőre gondot jelent a 350 milliós pluszköltség kifizetése, akkor elképzelhető, hogy a kismedence sem marad sokáig nyitva. Valószínű, hogy a korábbi bezárással tartalékolni akarnak jövőre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet