Hét utcát újítanak fel Szombathelyen egy nyertes uniós pályázatból

915 millió forintba kerülnek, az év végére el kell készülniük.

A város ipari, gazdasági területeinek gyorsabb megközelítését, elérését szolgáló utak felújítására nyert el egy uniós pályázaton 915 millió forintot - jelentették be ma a városházán.

Ebből hét utcát újítanak fel:

 • a Dózsa György utca Kálvária utcától a Magyar László utcáig tartó szakaszát
 • a Jókai utca Kálvária utcától a Gagarin utcáig tartó szakaszát, ott kétoldali kerékpársávot is kialakítanak
 • A Jókai utcát is felújítják
  Mészáros Zsolt

 • az Újvilág utca Rumi út és az Interspar áruház parkoló bejárata közötti szakaszát, ott felújítják a csapadékvíz-elvezetési rendszert is
 • az Ernuszt Kelemen utca Dolgozók úti körforgalomtól az Aranypatak hídjáig tartó szakaszát, a csapadékvíz-elvezetési rendszer felújításával együtt
 • a Márton Áron utca 78. számú ingatlan és a Kilátó utca közötti szakaszát. A fejlesztés része itt is a csapadékvíz-elvezetés rekonstrukciója, továbbá a hiányzó szakaszon új járda építése is.
 • a Vépi utat a Zanati úttól a 86-os körforgalomig. A Vépi úton felújítják a csapadékvíz-elvezetést, és kerékpárút és kerékpársávot és kialakítanak
 • a Sugár utat a Horváth Boldizsár körúttól az Eperjes utcáig tartó szakaszon.
 • Forrás: Facebook / Puskás Tivadar

  Mindez 5112,1 méter közút felújítását, 1015 méter kerékpársáv és kerékpárút kialakítását, 606,35 méter járdafelújítást és új járda építését, 508,3 méter hosszúságban bel- és csapadék-vízvédelmi létesítmények felújítását, továbbá 120 méter parkolósáv létesítését jelenti.

  A munka először a Márton Áron utcában, a Jókai utcában, valamint a Vépi úton kezdődik meg. Az építkezések alatt forgalomkorlátozásokra kell számítani, felújítások várhatóan 2019. december 31-ig befejeződnek.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet