Utca embere: Míg az egyik élelmiszer árát befagyasztják, addig a másikét megdrágítják

A február elejétől hatályos élelmiszerárstopról kérdeztük a szombathelyieket.

Januárban meglepő bejelentést tett Orbán Viktor a közösségi oldalán . A kormány döntése értelmében, február első napjától, hat alapélelmiszer árát fagyasztják be a 2021. október 15-ei szinten.

 • kristálycukor (fehér cukor)
 • búzafinomliszt BL 55
 • finomított napraforgó étolaj
 • házi sertés comb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva)
 • csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva)
 • ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej
 • Kimentünk a városközpontba, hogy megkérdezzük az emberek véleményét a kormány döntéséről. Azt tapasztaltuk, inkább az idősebb generáció mondta el szívesen a véleményét, akik összességében a kis nyugdíjukra hivatkozva pozitívan fogadták az intézkedést.

  Voltak azonban olyanok, akik úgy vélték, az alapélelmiszerek árának befagyasztása csak választások előtti trükk, hiszen minden más terméket jelentősen megdrágítanak azért, hogy a kieső veszteséget bepótolják.

  Meglepő volt, hogy a fiatalabb generáció szinte hozzászólni sem tudott a témához. Sokan nem szerettek volna nyilatkozni, ezért úgy voltunk vele, nem mindenki szereti elmondani a véleményét a kamerába, ám azok a fiatalok, akik megálltak még csak nem is hallottak róla, hogy létezik ilyen intézkedés.

  A videónk készítése során volt egy középkorú hölgy, aki megkért minket, kapcsoljuk ki a kamerát, mert fél nyilvánosan véleményt megfogalmazni. Miután eleget tettünk kérésének, elmondta, az infláció nem idén kopogtatott be, és ha ez lenne a válságkezelés, akkor korábban is élhetett volna a kormány ezzel a lehetőséggel, így azonban választás előtti kampányfogásnak tartja az intézkedést.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Video