Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Utcafelújítások Szombathelyen hatalmas kérdőjelekkel

A szombathelyi Verseny utca és környékének út- és járdafelújítása valóban úgy készült, akár a Luca széke. Az elvégzett munka minősége azonban nem támasztja alá azt a mondást, miszerint a jó munkához idő kell.

Látszatra valóban megújultak az érintett szombathelyi utcák, aki azonban arrafelé közlekedik, feltűnő hiányosságokat is tapasztalhat. Bár a járműforgalom az úttest aszfaltozott részén zajlik (legalábbis így kellene lennie), ezt jó szűkre szabták, arra azonban nagy gondot fordítottak, hogy az apró kaviccsal borított útpadka megfeleljen egy átlagos méretű autó szélességének. Ebből következően a szemben közlekedő gépjárművek csak úgy férnek el egymás mellett, ha az útpadkát is igénybe veszik, már ha a parkoló kocsik ebben nem akadályozzák őket.

Helyzetkép a megújult Verseny utcában
Lendvai Emil

Különösen így van a Verseny utcában, ahol az aszfaltozott úttest még annyival is szűkül, hogy egyik oldalon olyan, mint egy csipketerítő széle vagy egy hullámpala. Mindehhez pedig egy kifejezetten rossz útminőség társul, mivel az utcák felújítása az újraaszfaltozást már nem foglalta magába, a hunosan történt toldozás-foltozás pedig csak látszatmegoldás.

Nagyobb esőzés idején mindennek nem kívánt áldásával. Ugyanakkor az úttest egyik felén széles, a másikon pedig meglehetősen keskeny a kialakított útpadka, amelyet egyre jobban benő a fű. Nagy kérdés, hogy mi alapján döntötték el, melyiken legyen széles, és melyiken legyen szűk? Ráadásul éppen a szélesebb részen van még közvetlenül a házak előtt is parkolásra alkalmas terület az autóknak. S persze a kavicsszőnyeget is hamar eltüntetik majd a gépkocsik kerekei (ennek már egyértelmű nyomai látszanak), ami után csapadékos időben marad a sáros, tócsás döngölt felület.

Már ilyen a Hollósy Simon utcai útpadka esős időben
Lendvai Emil
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra