Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jövőre már utólag is fizethetjük az útdíjat

Ehhez azonban szerződést kell kötni egy viszonteladóval.

A dolog lényege, hogy a viszonteladó megelőlegezi az útdíjat a vele egyéni szerződésben álló autósnak, és kifizeti azt az útdíjszolgáltatónak. Ezért ő egy százalék jutalékot kap az útdíjból.

A viszonteladónak is szerződést kell kötnie az útdíjszolgáltatóval, ebben határozzák meg az elszámolási időszakot, amely nem lehet 31 napnál hosszabb, és azt is, hogy az utólagos díjfizetési viszonteladó miként fizeti ki az útdíjat.

Az indoklás szerint az utólagos díjfizetés kiterjesztésének hatására várhatóan mintegy 40 milliárd forint forgalom terelődik át az utólagos díjfizetési mód felé, az egyéb vásárlási csatornákról. A forgalom egy része a jelenleg magasabb költséggel üzemelő viszonteladói értékesítési csatornákról, míg további részük az alacsonyabb költségű átutalásos és bankkártyás fizetési módról terelődik át.

Az idei költségvetésben 47 milliárd forint útdíj bevétel szerepel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra