Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A dühös egyetemista lány és a Fidesz elleni küzdelem bozótharcosa érkezik Szombathelyre pénteken

Kövesdi Veronikát és Juhász Pétert a V mint Vas mozgalom látja vendégül. A kerekasztal-beszélgetés fő témája a korrupció lesz, de bármi szóba kerülhet.

Juhász Pétert nem nagyon kell bemutatni, amellett, hogy az Együtt társelnöke, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű Facebook-csoport megalapítója, az Igazmondó Alapítvány nevű korrupcióellenes szervezet aktivistája, az utóbbi hetekben a Fidesz főellensége lett.

Juhász Péter a szombathelyi közgyűlésben Varga Tamással
Vágvölgyi Bálint

Pert nyert Deutsch Tamás ellen Deutsch Tamás bukta a drogpert: többen is vallották, hogy kokainozott 2015. December 21. 15:12 , feljelentette Rogán Antalt a belvárosi ingatlanügyek kapcsán, a viszontfeljelentés során aztán rejtélyes módon a rendőrségen semmisültek meg a bizonyítékok Tiszta véletlen: Megsemmisült a rendőrségen a bizonyíték Rogán Antal ügyében 2016. March 17. 11:01 .

A Fidesz fő ellenségei lettek

A Fidesz ellentámadást indított, a Vajnai-féle tv2-vel akarták lejáratni Juhászt, de a kísérlet balul sült el A TV2 megint belefutott egy pofonba 2016. March 21. 10:23 . Juhász azóta is a korrupcióellenes küzdelem kérlelhetetlen bozótharcosa.

Kövesdi Veronika kevésbé ismert, ő az a dühös egyetemista lány, aki március 15-én, a budapesti pedagógustüntetésen kemény beszédet mondott:

Egyébként ő is az Igazmondó Alapítvány aktivistája.

Tehát ők ketten érkeznek Szombathelyre április 15-én, hogy részt vegyenek a V mint Vas Egyesület által szervezett kerekaszta-beszélgetésnek , az Art Cafe első emeleti különtermében.

Bejegyzett egyesület lett a V mint Vas

A V mint Vas Egyesület a tavalyelőtti internetadó-ellenes tüntetésekből nőtt ki. Gyakorlatilag a Facebookon alakultak, de a több, hasonló célú csoporttól eltérően, ők egyesületként be is jegyeztették magukat.

Varga Tamás és Szendrő Németh Tamás
Dr. Szendrő-Németh Tamás és Varga Tamás
Bonyhádi Zoltán

Az egyesület elnöke, és egyben a rendezvény házigazdája Varga Tamás pedagógus, szervező társai és egyben beszélgető partnerei dr. Szendrő-Németh Tamás jogász, Kupi Györgyi újságíró és Tarnai Vera civil aktivista, aki a beszélgetést moderálni fogja. Azt mondják, hogy közéleti egyesületről van szó, céljuk a korrupcióellenes küzdelem, az oktatás és az egészségügy átalakítása.

Nem dughatják homokba a fejüket

Úgy vélik, helyileg is foglalkozni kell az országos ügyekkel, nem dughatják homokba a fejüket. Ezért is szerveznek további rendezvényeket, céljuk, hogy vidéken, ezen belül Szombathelyen is megmozduljanak az emberek, ennek első lépése lehet, ha elmennek a kerekasztal-beszélgetésre.

Azt mondják, nagyon sok hasonlóan gondolkodó ember van az országban és Szombathelyen is, de nem aktívak politikailag, pedig ennek most itt az ideje.

Tehát kerekasztal-beszélgetés Juhász Péterrel és Kövesdi Veronikával április 15-én, pénteken 18 órától az Art Cafe emeleti különtermében, a V mint Vas Egyesület szervezésében.

A kerekasztal beszélgetés után a szervezők kávé melletti kötetlen beszélgetésre invitálják a vendégeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra