Vádat emeltek a férfi ellen, aki a szombathelyi zebrán csapta el a gyalogost

Az ügyész eltiltatná a vezetéstől.

Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2023 decemberében Szombathelyen – figyelmetlensége miatt – a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy gyalogost az általa vezetett személygépkocsival. A sértett a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz járművel nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak.

A járási ügyészség közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapképünk csak illusztráció!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek