Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vádat emeltek a sárvári traktoros csaló ellen, aki több mint 1 millió forinttal rövidítette meg áldozatát

Az ügyészség a csaló börtönbüntetését indítványozta.

A Sárvári Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat az ellen a többszörös visszaeső férfi ellen, aki különböző indokokkal verte át a sértettet, akit három hónap alatt több mint 1 millió forinttal károsított meg 2018 tavaszán egy Sárvár közeli településen - tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség pénteken.

A vádlott álnéven mutatkozott be a sértettnek, akinek azt ígérte, hogy vásárol egy ekét számára Németországban. A sértett 80.000 forintot adott át a vádlottnak előlegként. A vádlott az eke beszerzésével kapcsolatban támadt problémákra hivatkozva később még 400 eurót (124.000 forintot), majd 250 eurót (78.110 forintot), végül tárolási költségként újabb 400 eurót kért a sértettől.

A vádlott azt is felajánlotta a sértettnek, hogy értékesíti a sértett 310.000 forint értékű bálázógépét és 80.000 forint értékű permetező gépét. A sértett a gépeket elszállította a vádlott lakóhelyére.

A sértett akkor fogott gyanút, amikor a vádlott azzal állt elő, hogy a sértett adjon neki 1,5 millió forintot traktor vásárlására, amit majd a sértettnél helyez el, s az eladását követően a sértett visszakapja a pénzét. A vádlott ekkor azt is megígérte, hogy az ekét aznap éjjel 10 óráig odaviszi a sértett lakóhelyére. A vádlott az ígéretét nem teljesítette, a sértett pedig a rendőrséghez fordult.

A Sárvári Járási Ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra