Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vádat emeltek a szombathelyi dohánybolti rabló bűnsegéde ellen

A Szombathelyi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki segítséget nyújtott a nyomozás során elhunyt elkövetőnek 2020 májusában egy szombathelyi nemzeti dohánybolt kirablásában.

A vádirat szerint a letartóztatásban lévő nő szállította a néhai terheltet személygépkocsival az egyik szombathelyi nemzeti dohánybolthoz, majd bement oda felderíteni a terepet. Még az autóban a nő átadott az elkövetőnek egy airsoft pisztolyt - közölte szerda reggel a Vas Megyei Főügyészség.

Tánczos Mihály

Ezt követően az elhunyt terhelt bement a dohányboltba, kért egy doboz cigarettát, majd miután azt zsebre tette, elővette az airsoft pisztolyt, az eladóra fogta és a bevétel átadását követelte.

A sértett 110.000 forintot adott át az elhunyt terheltnek.

A bűncselekmény elkövetése után a nő szállította az elkövetőt a lakására és a bűncselekményből származó pénzen megosztoztak. A Szombathelyi Járási Ügyészség bűnsegédként, fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő nőt, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

police.hu

A járási ügyészség mértékes indítványt is tett a vádiratban, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az elhunyt elkövetővel szemben, mivel halála miatt a büntethetősége megszűnt, a nyomozó hatóság az eljárást megszüntette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra