Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vádat emelnének a Sorkifaludnál halálos balesetet okozó traktoros ellen

A személygépkocsiban utazó ötéves gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette.

Közlekedési baleset történt 2020. július 24-én, a 8703-as számú úton, Nemeskolta és Sorkifalud között. Egy 21 éves férfi egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett Vasszécseny felől Nemeskolta irányába. Haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott az útkereszteződésbe és összeütközött egy neki jobbról érkező személygépkocsival. 

Halálos traktorbaleset Sorkifalud közelében
TM/Nyugat.hu

A vasszécsenyi elágazónál a menetirány szerinti jobb oldalról egy traktor hajtott bele Az anya kezdte meg kislánya újraélesztését 2020. July 25. 11:23 a Mazda oldalába, kiszakítva az autó ülését, rajta a gyerekülésben ülő kislánnyal. A traktor ezután felborult, maga előtt tolva a kislányt. A baleset során a személygépkocsiban utazó ötéves gyermek olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően életét vesztette, a sofőr pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

- Több mint 1500 bálát hordtam itt. Minden fordulónál megy előttem egy Nissan Navara terepjáró, vezetőautóként, hogy a szemből érkezők észleljék, hogy nagy jármű érkezik. 150 méterrel a kereszteződés előtt elvettem a gázt, de a traktor nem reagált. A 18. sebességfokozatból kapcsoltam vissza az elektronikus váltót, közben letéptem a műanyag burkolatot, hátha valamilyen kábel rázódott szét – mondta el kérdésünkre akkor a traktor vezetője.

– Villogtatással jeleztem a vezetőautónak, hogy baj van. A kereszteződés előtt a hetedik sebességig tudtam visszaváltani. A Navara beállt a kereszteződésbe, hogy megállítsa a forgalmat, de ekkor már nagyon közel voltam. Balra kormányoztam a traktort, hogy elmenjek mellette, de ekkor a vezetőautó nagy gázzal kihajtott a kereszteződésből.

A felborult traktor a baleset helyszínén
TM/Nyugat.hu

A rendőrök az eljárás során a helyszíni szemle adatai, az igazságügyi szakértői vélemények beszerzése és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a 21 éves férfit halált okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte. - írja a police.hu .

TM/Nyugat.hu
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra