Ittasan vezetett munkagéppel okozott súlyos balesetet Szentpéterfán - vádat emeltek a vezető ellen

A testvérpár egy utcai padon ülve beszélgetett 2021. márciusában Szentpéterfán, amikor egy érkező dömper nekiütközött a falnak a pad felett. Mindketten súlyosan megsérültek, a munkagép ittas vezetője ellen vádat emeltek.

A Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos egészségromlást okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint érvényes vezetői engedéllyel nem, csak gépkezelői igazolvánnyal rendelkezett és 2021 márciusában enyhe fokban ittasan vezetett egy munkagépet a Vas megyei Szentpéterfán.

A vádlott haladási iránya szerinti jobb oldalon, az egyik lakóház előtt 20 méter hosszan 7 méter széles várakozóhely van az út mellett, ahol az épület falánál elhelyezett padon ült a két sértett.

Testvérpárt ütött el munkagép Szentpéterfán
TM/Nyugat.hu

A vádlott jobbra kis ívben kanyarodott a várakozóhelyre, azonban nem tudott megállni, hanem a munkagép elején lévő fémből készült szállító puttonnyal nekiütközött a padon ülő sértetteknek, akiket az épület falának szorított.

A baleset következtében az egyik sértett hat-nyolc hónap tényleges gyógytartamú, súlyos egészségromlást okozó sérüléseket, a másik sértett súlyos sérülést szenvedett.

Testvérpárt nyomott falhoz egy dömper Szentpéterfán - súlyosan megsérültek

112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
112press.hu
TM/Nyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Sokkoló