Vágó István haláláról és a halála okairól beszél felesége

Halála előtt hat hétig köhögött és egy sor vizsgálaton vett részt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Váratlanul elhunyt Vágó István 2023. April 29. 09:35 , 74 éves korában váratlanul meghalt Vágó István. Korábban a televíziós személyiség barátai és közeli ismerősei nem tudták megmagyarázni a tragédiát, mivel a halála előtti napokban is jókedvűen beszélgettek és viccelődtek vele.

Vágó Judit, az elhunyt felesége, napokig nem tudott megszólalni, de most összeszedte magát és Kiskegyednek megtörte a csendet.
Vágó István Szombathelyen (2016)
BZ

Elmondta, hogy férje halála olyan hatással volt rá, mintha egy cunami érte volna. Az első napokban még a saját testvérével sem tudott beszélni, nem volt hozzá ereje. Azonban látta, hogy mennyien imádták a férjét, és csak azt kívánta, hogy Vágó István fentről lássa, milyen megható megemlékezések vannak róla. A tragédia után három napig a fiánál lakott, aki rendszeresen telefonon hívja és nagyon vigyáz rá. Emellett van egy hatéves unokája, Borisz, ők tartják benne az életkedvet.

Az este

A feleség elmesélte az estét is. Vágó István a halála előtt még tíz órakor is otthon volt és internetezett, Facebookon levelezett ismerőseivel. Egyszer csak azt mondta, hogy fáj valamije, majd hirtelen elvágódott.

A feleség sokkos állapotba került, és bár még soha életében nem hívta a mentőket, valahogy eszébe jutott a 112-es segélyhívó szám. Azonban a beszédre alig volt képes, még a saját címüket sem tudta először elmondani.

A vonal másik végén azonban szerencsére olyan diszpécser volt, aki megnyugtatta és arra bátorította, hogy vegyen mély levegőt és mondja el, hol laknak. Ez segített neki megnyugodni és további segítséget kérni.

Voltak jelek és mégsem

Vágó István halála előtt pár nappal vizsgálatokon vett részt. Bár nem voltak tudatában semmilyen betegségének, már több mint hat hete köhögött, ami aggodalomra adott okot. Vizsgálatok történtek: másfél héttel a halála előtt voltak kardiológusnál, majd négy nappal előtte tüdőszűrésen és az összes eredmény negatív volt. Ráadásul egy szív-CT-n is részt vettek, és egy barátnő orvos azt mondta, hogy Vágó Istvánnak „szép szíve van”, és a korához képest minimális a meszesedés.

Vágó István tehát nem kapott szívinfarktust, ahogyan sokan gondolták.

Valójában a hasi aortája robbant szét, és még a kiérkező mentősök sem tudtak rajta segíteni.

Vágó Judit most azt sajnálja, hogy miért nem vitte el férjét egy hasi ultrahang vizsgálatra, bár soha nem panaszkodott hasi fájdalomra, és eszébe sem jutott, hogy ilyesmi lehetne a probléma. Az orvos barátok szerint azonban még ha el is végezték volna a vizsgálatot, nem biztos, hogy észlelték volna a problémát, és még műtőasztalon sem tudták volna megmenteni.

Vágó István nyilvános búcsúztatója május 18-án lesz Vágó István búcsúztatója május 18-án lesz Budapesten 2023. May 11. 10:05 Budapesten.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű