Milyennek kell lennie egy hősnek, hogy megmentse önmagát és a világot?

Milyennek kell lennie egy hősnek, hogy megmentse önmagát és a világot?

/

letöltés 85.84MB
Vágvölgyi András mozgókép pedagógussal egy sorozatban elemezzük a filmek hőseit.

Hogyan változtatja meg a technika és a tudomány fejlődése a kalandokat, amin a hősök átesnek és ezáltal hogyan változik a hős kareketere is?

Hogyan jelentek meg az autonóm, erős nők a filmvásznon, vagy akár az előadóművészetben? - lásd Madonna és Lady Gaga. No és miért nem verik a fejüket a falba a szeretteik elvesztése miatti fájdalomtól a hősök? Erre itt is egy klasszikus idézet egy Robert de Niro-filmből:

Van egy barátom, aki szerint nem lehet az életedben semmi, amitől nem tudnál egyik pillanatról a másikra megválni.

Elemezzük egy kicsit a Barbie című filmet is, és azt, hogy milyen hatalmas marketinges előkészület kell egy film sikeréhez.

Vágvölgyi Andrással Roznár Gyöngyi és Nagy Ákos Balázs, a Nyugat munkatársai beszélgettek.

Sorozatunk első részét itt nézheted meg:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Podcast