Valaki a járdán felejtett egy lyukat a szombathelyi Felsőőr utcában

Tartós jelenléte főleg a kisgyerekekre veszélyes.

Egy járdán tátongó lyuk elég unalmas tud lenni önmagában, ha csak áll egyhelyben. Néha azonban bebújik az őszi falevelek alá és alattomosan szedi áldozatait. Hogy könnyebb legyen elmesélni a történetét, nevezzük a gödröt Ferinek. Szóval, így jártam Ferivel, a szombathelyi Felsőőr utca járdafolytonossági hibájával.

Folytonossági hiba a Mátrixban a Felsőőr utcában
A Felsőőr utca és a Feri
NR

Hűvös novemberi este volt, valamikor hajnali 2 óra tájban próbáltam eljutni a rendeltetési helyemre, s mivel sietős volt a dolgom, ezért a Felsőőr utcában igyekeztem rövidíteni. A kísérletem azonban hamar artikulálatlanul kiejtett betűk és matematikai műveletek kombinációjában végződött: "ááá, baz+!".

Amikor füves részről tértem át a járdás szakaszra Feribe botlottam, ami neki szemlátomást nem okozott fájdalmat, én viszont még másnap is éreztem a bokámat. Ennek volt egy nem várt pozitív hozadéka is, 0-24-ben éreztem, hogy van bokám, de ez mellékes.

Folytonossági hiba a Mátrixban a Felsőőr utcában
A mélyben már élet sarjad
NR

Térjünk is vissza Ferihez, mely még most is bambán tátong, alattomos ragadozóként szedi az áldozatait egy olyan környéken, ahol viszonylag sok a kisgyerek, így gyakran "felbőgnek" a nyuszimotorok. Ez azért lényeges, mert amiben egy felnőtt jó esetben csak megbotlik, abba egy kis láb bőven belefér.

Persze, mielőtt csak és kizárólag a város felelősségét akarnánk belelátni a dologba, gyorsan jegyezzük meg, hogy a környéken élők sem lehettek túl aktívak a probléma megoldásában. Már a két, folyton avarral borított fedlap is érdekes, amihez grátiszban társul Feri, a gazdátlan lyuk.

Folytonossági hiba a Mátrixban a Felsőőr utcában
Ezek a kátyúk, olyan hamar felnőnek - a képre kattintva galéria nyílik
NR

Azt már tapasztaltuk, hogy autóval egyre nehezebb közlekedni Szombathely egyes részein Velőtrázó küldetés kijutni a szombathelyi Parkerdőbe July 05. 06:55 , azonban a város járdái sincsenek sokkal jobb állapotban. Így, vagy a köztereseknek kellene adni egy csattogós lepkét, hogy random tolják végig a szombathelyi utcák járdáin, és ha működik, akkor jó, ha nem, akkor meg fel kell írni a problémát, vagy a Kátyúvonalat kellene egy kicsit népszerűsíteni. Mondjuk azzal, hogy közzéteszik az eredményeket a közösségi médiában, vagy valahol.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet