Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Valami van Pakson: „beszakadt” az áramtermelés

Információk szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye esett vissza.

Vasárnap hajnal 3 óra körül történt valami a paksi atomerőműben, majd egy órával később beszakadt a villamosenergia-termelés is Pakson – írja a Napi.hu .

A portál szerint a termelés vasárnap dél körül is csupán fele volt a néveleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW nem adódik a hálózatra.

A Mavir hivatalos oldalára hivatkozva azt írják, az erőmű teljesítménye két lépésben csökkent, és az adatok a következő nyolc órában sem korrigálódtak. Információik szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye esett vissza, a négy nukleáris blokkból pedig csak az egyik megy teljes üzemben.

Az újság szerint váratlan eseményről lehet szó, mert a 100 MW-ot meghaladó teljesítménykiesést naplózni és kommunikálni kell, ez azonban most egyelőre nem történt meg. - összegzi a 24.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra