Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Éljen Szombathely! - Elkezdődött a szocik gerilla kampánya?

Páros internetoldal, matricadömping és videoklip. Névtelenségbe burkoló akciók, amelyek mögött valószínűleg a fiatalodni akaró szombathelyi MSZP áll.

Először a városszerte megjelenő matricákra figyeltünk fel. Kisméretű, lámpaoszlopra, vízszintesen és függőlegesen is ragasztható matrica csíkokról van szó, mi kétféle feliratot láttunk eddig: „Éljen Szombathely!” és „Szombathely forever”, azaz Szombathely örökké. Egyedül a piros alapszín utal a szocialistákra, valószínűleg egyelőre csak a figyelemfelhívás a célja.

Klipből kampányfilm?

De van tovább is. A youtube-on szerdán jelent meg egy klip, amely szintén az „Éljen Szombathely” címet viseli. Tulajdonképpen profi alkotás, ritmusos a vágás, szakmailag sem rossz a kamerakezelés, lendületes a zene. Egy fiatal lány szemével látjuk a várost, persze a látványosabb részeket, és az utóbbi években megvalósult, vagy épp megvalósulás alatt álló beruházásokat. Egy kis színház, egy kis Iseum, némi panelprogram, sok Fő tér és persze e Csónakázó-tó. Végig várjuk, hogy megjelenik-e egyszer csak Ipkovich polgármester a filmkockákon, de nem...

A politikai nyomulásnak semmi jele, a matricákkal is csak a cím köti össze. Ám információink szerint ez a klip lesz egyébként a szombathelyi szocialisták kampányfilmje - ezt támasztja alá az is, hogy a klip megjelent a két derkovitsi városrészi képviselő közös honlapján is.

Éljen Szombathely!
Éljen Szombathely!
Mészáros Zsolt

Czeglédy Csaba és Oroszvári Péter a Derkovits városrészre fókuszáló közös miniblogja május közepén indult, a bemutatkozó írás szerint célja, hogy a választópolgár könnyebben érje el képviselőjét. Az a tény viszont, hogy a ciklus közepén indították az oldalt, inkább kampányszándékot sejtet.

Mindent egybevetve, úgy tűnik, ha halkan, finoman is, de egyértelműen e fiatalosra hangolás jegyében elkezdődött a szocik kampánya. Főként annak tudatában, hogy szombaton, azaz június 25-én délelőtt mutatják be az MSZP szombathelyi polgármester- és képviselőjelöltjeit. Ahol várhatóan azt is bejelentik, hogy komolyabb együttműködésre készülnek a helyi civil szervezetekkel.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra