Van egy hely: pénzt osztanak a szegényeknek a magas infláció miatt

Az új-zélandi kormány csütörtökön bejelentette, hogy fejenként több száz dollárral támogat több mint kétmillió kisjövedelmű felnőttet, így segítve őket az inflációval szemben.

Az inflációs segély összege havi 350 új-zélandi dollár (egy új-zélandi dollár 233 forint), amelyet augusztustól kezdve három hónapon át kapnának azok, akik kevesebbet keresnek évi 70 ezer új-zélandi dollárnál.

A kormány egyúttal úgy döntött, hogy meghosszabbít több ideiglenes intézkedést, amelyek célja a megélhetési költségek csökkentése. Ezek közé tartozik a gázárak adótartalmának csökkentése, és a félárú jegyek a tömegközlekedésen.

A kifizetések a kormány éves költségvetési tervezetének keretében bejelentett új intézkedések részei. A tervek között szerepel még, hogy rekordösszeget, 1,8 milliárd új-zélandi dollárt fordítanak az egészségügyre, többet költenek az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére, és növelik a védelmi kiadásokat.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek