Van egy Vas megyei falu, ami még egy ingatlancég nőnapi elemzésébe is bekerült

Az biztos, hogy a nőknek fontos szerepe van a lakáspiacon.

A teljes lakosságon belül közel 52 százalékos a nők aránya a lakcímnyilvántartás legfrissebb adatai szerint. Vannak azonban olyan városok, települések, kerületek, ahol még magasabb az arány - derül ki az ingatlan.com nőnapi összeállításából, amely bemutatja, hogy a hölgyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a lakáspiacon is.

Ahol még nagyobb figyelmet érdemelnek a nők

Az összes települést nézve lakosságarányosan a Zala vármegyei Kisvásárhelyen él a legtöbb nő, 63 százalékos az arányuk. Ebből a szempontból a Vas megyei Hegyhátsál, a Somogy megyei Porrogszentpál és a borsodi Irota van még az élbolyban 59-58 százalékos női lakossággal. A szóban forgó települések közül jelenleg csak Irotán hirdetnek eladásra lakóingatlanokat. Ezeknek az átlagos négyzetméterára megközelíti a 600 ezer forintot, ami a vármegyei átlag közel dupláját teszik ki.

Hegyhátsál
Hegyhatsal.hu

Mi a helyzet a fővárosban és a vármegyeszékhelyeken?

A fővárosban Zuglóban a legmagasabb, 54 százalékos a női lakosság aránya, ami az eladó lakóingatlanokra érkező érdeklődések száma alapján a harmadik legnépszerűbb kerület. Ebben a városrészben összesen több mint 2300 használt lakóingatlan szerepel a kínálatban, amelyek átlagos négyzetméterára 948 ezer forint. A vármegyeszékhelyek közül Eger viszi a prímet, ahol a teljes lakosság 54 százalékát adják a nők. Heves vármegye székhelyén több mint ezer lakóingatlan van eladósorban, átlagos négyzetméteráruk 621 ezer forint.

Az ingatlanpiacon betöltött szerepük is kulcsfontosságú

Az otthonteremtésben kiemelt szerepet töltenek be a hölgyek, mert az ingatlan.com-ot látogató havi 3,5 millió felhasználó 60 százalékát ők teszik ki. A nők ingatlanpiaci jelentőségét jól szemlélteti, hogy ugyanez az arány figyelhető meg a lakáshirdetőket telefonon vagy szöveges üzenetben felkereső felhasználók körében is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság