Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Van valami jó is: influenzás beteg még nincs az országban

Az ÁNTSZ szerint ez a járvány még nem indult be.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országos influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2020. november 9-15. között az országban 9 700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A 46. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett mintákból az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki.

A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről sem érkezett jelentés.

A 46. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása szerint alakult: a betegek többsége a 15-34 éves fiatal felnőtt és a 35-59 évesek közül került ki. A területi adatokból kitűnik, hogy Fejér, Heves és Hajdú-Bihar megyében fordultak a legtöbben influenzaszerű tünetekkel orvoshoz. - írja az egeszsegkalauz.hu honlap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés